BALKÁNSKÁ DECHOVKA V OSTRAVĚ

Vydáno 10.01.2007 | autor: redakce

GORAN BREGOVIĆ, proslulý mág balkánské hudby a autor soundtracků ke Kusturicovým filmům, je první velkou hvězdou letošního ročníku mezinárodního hudebního festivalu Colours of Ostrava.

BALKÁNSKÁ DECHOVKA V OSTRAVĚ BALKÁNSKÁ DECHOVKA V OSTRAVĚ

Goran Bregović pochází ze Srbska a proslavil se především jako autor hudby k filmům režiséra Emira Kusturici Underground, Time of the Gypsies či Arizona Dream. Na Colours of Ostrava se vrací po čtyřech letech. „Tentokrát přijede se svým dvanáctičlenným Wedding and Funeral Bandem, složeným z balkánské dechovky a bulharských zpěvaček. Diváci se tak mohou těšit na divoký koncert, kde určitě zazní kromě dalších skladeb i Kalašnikov, Mesecina či Ederlezi“, říká Zlata Holušová, ředitelka festivalu.



Goran Bregović koncertoval naposledy v Praze v roce 2004 na dvou vyprodaných vystoupeních v Lucerně a Divadle Archa. Na balkánskou vlnu se mohou diváci naladit již při koncertech krále balkánské dechovky Bobana Markoviće, který hrál na Bregovićově soundtracku k filmu Underground, při Zimních Colours of Ostrava 27. ledna nebo v pražském Paláci Akropolis 26. ledna.



Šestý ročník letního festivalu Colours of Ostrava proběhne od 12. do 15. července v zeleném centru Ostravy. Vybarvit se můžete už nyní, a to zimní verzí festivalu 26. a 27. ledna za účasti kapel jako Boban i Marko Marković Orkestar, Dubioza Kolektiv, Traband, Afu-Ra, Sergent Pepere.

www.coloursofostrava.cz
zavřít