Pete Doherty letos podruhé v Praze: tentokrát v zimě s Babyshambles

Vydáno 13.06.2013 | autor: redakce

Britští Babyshambles v čele S Petem Dohertym přijedou 9. prosince do pražského Lucerna Music Baru představit své nové album. To v současné době připravuje s bubeníkem Stereophonics Jamie Morrisonem, který s nimi natočil už desku Shotter's Nation z roku 2007.

Pete Doherty letos podruhé v Praze: tentokrát v zimě s Babyshambles Pete Doherty letos podruhé v Praze: tentokrát v zimě s Babyshambles

babyshambles 26Pete Doherty vystoupí letos v Praze dvakrát

Londýnskou kapelu Babyshambles založil Pete Doherty po svém působení v The Libertines a brzy se stala jeho hlavním projektem. Kvůli svým problémům se závislostí na drogách musel v roce 2003 The Libertines opustit, aby se do ní nastávající rok vrátil, nahrál eponymní album a následně se od skupiny opět odvrátil a upřednostnil nově vzniklou náhradu, pro níž už měl dostatek materiálu.

Od té doby nahráli prozatím pouze dvě řadová alba. Na kontě mají i EP a jeden živý záznam Oh! What A Lovely Tour, zaznamenávající jejich vystoupení z konce roku 2007. Svou novinku nyní připravují s bubeníkem Jamie Morrisonem, který nahradil Adama Ficeka.

Pete Doherty měl v České republice vystoupit již vloni na festivalu Rock for People, jelikož byly jeho problémy s alkoholem opět velké, raději odletěl na detoxikační proceduru do Thajska. Svou neúčast vynahrazuje na konci tohoto měsíce v Paláci Akropolis.

Babyshambles mají na září a srpen nalánované turné po Velké Británii, do pražského klubu Lucerna Music Bar pak zavítají 9. prosince. Vstupenky jsou v prodeji za 720 Kč (+ poplatky) ve všech tradičních předprodejních sítích včetně stránek klubu a jeho pokladně. Na místě v den koncertu budou pak k dispozici za 850 Kč.

Ondřej Bambas, foto: Steve Cook - Seeker News

zavřít