EXTÁZE KONEČNĚ NA KŘTU

Vydáno 15.01.2007 | autor: redakce

ECSTASY OF ST. THERESA vydala nedávno nové album Watching Black. Křest alba, původně plánovaný na listopad, se uskuteční v pondělí 29. ledna v Paláci Akropolis. Původně zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.

EXTÁZE KONEČNĚ NA KŘTU EXTÁZE KONEČNĚ NA KŘTU

Album Watching Black je výsledkem nekompromisního přístupu EOST při hledání nového zvuku a poměrně radikální reakcí na současný trend konzumování hudby. „Lidé hudbu stále častěji jenom spotřebovávají, místo toho, aby ji poslouchali,“ tvrdí Jan P. Muchow. „Ztrácejí schopnost slyšet a vnímat věci pod povrchem.“ V tomto smyslu nehodlá skupina nikomu nic usnadňovat. Naopak. Jde vlastní cestou a nabízí alternativu stále povrchnějším a marketingově chytře ošetřeným zvukovým prefabrikátům.



Dosud posledním albovým počinem zpěvačky Kateřiny Winterové a multiinstrumentalisty Jana P. Muchowa byla kritikou adorovaná deska Slowthinking z roku 2002, která skupině mimo jiné vynesla dva Anděly (Zpěvačka roku, Taneční album roku). Nahrávka vyšla rovněž v Anglii na respektované značce Labels, se kterou spolupracují například Moby nebo Depeche Mode. Skupinu si tam oblíbila populární britská kytarovka Placebo a EOST dostala šanci pro ni zremixovat píseň English Summer Rain.

EOST, 29. ledna, Palác Akropolis, Praha
zavřít