Editors: v červenci nové album, na podzim koncert v Česku

Vydáno 23.06.2013 | autor: redakce

Nové album Editors je ohlášeno na první červencový den. O tři měsíce později jej britští rockeři představí také v České republice: 6. října se po čtyřech letech vrátí do Lucerna Music Baru.

Editors: v červenci nové album, na podzim koncert v Česku Editors: v červenci nové album, na podzim koncert v Česku

Editors by Matt Spalding 2 resizePoslední koncert Editors v Česku se uskutečnil před třemi lety na Rock for People

Editors fungují přes deset let a po dosavadních třech albech platí stále za jednu z nejlepších indie rockových skupin britské scény. Svou pozici si vydobyli záhy svým debutem se singly Munich a Blood. Druhou studiovkou se dostali do širšího povědomí zase hity Smokers Outside The Hospital Doors a An End Has A Start, která dala jméno i celé nahrávce. V roce 2009 však přišla elektronická a temnější In This Light And On This Evening, s níž ukázala kapela zcela nové směřování.

V témže roce se představili i poprvé v Praze a vyprodaný Lucerna Music Bar přesvědčili, že i synth-popové písně mohou s údernými kytarovkami dohromady skvěle fungovat. Vystoupení navíc doplnila v roli jednoho z předskokanů i další nadějná britská parta The Maccabees. Kdo se nedostal do klubu, měl možnost ještě o rok později zhlédnout set Editors na Rock for People.

V poslední době nebylo o Tomu Smithovi a spol. příliš slyšet, jelikož nahrávali ve studiu své čtvrté album nazvané The Weight Of Your Love. Jeho vydání je naplánované na 1. července a podle prvních ukázek lze říci, že se opět navrátili k tradičnímu zvuku kytar navazujíc na legendy U2, INXS či Joy Division.

Jak obstojí v konkurenci starší tvorby budete moci posoudit 6. října od osmi hodin v Lucerna Music Baru. Jako support vystoupí belgická kapela Balthazar. Vstupenky jsou k dispozici v tradičních předprodejních sítích od 720 Kč. {vypnoutlink:Doors}

TZ, ape, foto: Matt Spalding

zavřít