VIDEO: Nick Cave & The Bad Seeds věří v existenci mořských panen

Vydáno 07.07.2013 | autor: redakce

Nick Cave & The Bad Seeds vypustili do éteru nové video k písni Mermaids. Ta se tak stala už třetí vlaštovkou z hnízda vydařeného alba Push the Sky Away, jenž pokračuje v cohenovském a něžnějším ladění, které je kapele vlastní několik posledních let.

VIDEO: Nick Cave & The Bad Seeds věří v existenci mořských panen VIDEO: Nick Cave & The Bad Seeds věří v existenci mořských panen

nick-cave1Nick Cave

Zatímco s Grinderman se Nick Cave utrhl ze řetězu, tady se pustil do křehkého a melancholického kolébání. Klip je černobílým a umírněným snímkem, jde o záznam živého provedení písně, kde vkusně doprovází kapelu ještě dětský sbor v pozadí scény.

Nick Cave na živáku v La Fonda Theatre v Los Angeles, kde se Mermaids točilo, působí stále jako rozervaný romantický hrdina. Jeho emoce ani tady, ačkoli jde o poměrně tradiční ploužák a minimalistické video, neomrzí. Podobně komorní momenty a důraz na estetickou stránku a autentickou procítěnost nás nejspíš budou čekat i na Caveově vystoupení, na které se můžeme těšit v pražské Tipsport Aréně 22. listopadu.

Lucie Malá {vypnoutlink:Lucie}

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít