Hvězda evropského reggae Gentleman se vrátí do Prahy i s novou deskou

Vydáno 10.08.2013 | autor: redakce

Bez třech dní přesně po třech letech zavítá Gentleman do pražského Lucerna Music Baru. Vystoupí zde 26. listopadu. Kromě známých skladeb zazní i materiál z jeho letošní nahrávky New Day Dawn.

Hvězda evropského reggae Gentleman se vrátí do Prahy i s novou deskou Hvězda evropského reggae Gentleman se vrátí do Prahy i s novou deskou

Gentleman fullGentleman

Gentleman je považován za veterána na evropské reggae scéně, jež zásadně pomohl rozmachu karibské muziky doma v Německu i v celé západní Evropě. Otázkou je, jestli jej ještě vůbec považovat za Němce, protože jezdí na Jamajku už od svých šestnácti let a částečně tam i žije. S reggae a dancehallem začínal ve svém rodném Kolíně nad Rýnem nejprve u mikrofonu po boku dnes už legendárního soundsystemu Pow Pow Movement a pořádně se pak proslavil koncem 90. let vedle hiphopových Freundeskreis, kteří jej vzali jako hosta na turné díky společnému songu Tabula Rasa.

Umělec má na kontě pět nahrávek, které letos v dubnu doplnila již zmíněná novinka New Day Dawn. Videoklip prvního singlu You Remember má za tři měsíce skoro tři miliony zhlédnutí a Gentleman v něm vzpomíná na staré dobré časy, kdy lidé byli bez internetu, ale psali dopisy, scházeli si a tak nějak k sobě měli blíž než dnes.

Možnost vidět a slyšet nové album i staré hity naživo budou mít během léta návštěvníci mnoha velkých festivalů po celé Evropě. Do Česka se pak podívá 26. listopadu v rámci navazujícího klubového turné. Vstupenky jsou k dispozici v obvyklých předprodejích od 450 Kč.

TZ, ape

zavřít