Vypsaná fiXa, Mandrage, Aneta Langerová lákají na Hrady CZ

Vydáno 12.07.2013 | autor: redakce

První zastávkou na hradě Točník začíná v pátek 12. července festival Hrady CZ. V line-upu devátého ročníku nechybí Tomáš Klus, Kryštof, Rybičky 48, Vypsaná fiXa, Wohnout nebo Rytmus. Zeptali jsme se několika vystupujících, jaká jsou jejich očekávání a co nového na festivalu chystají.

Vypsaná fiXa, Mandrage, Aneta Langerová lákají na Hrady CZ Vypsaná fiXa, Mandrage, Aneta Langerová lákají na Hrady CZ

1. Který z hradů je vám nejbližší?

2. Na jakého interpreta se v backstagi nejvíc těšíte?

3. Chystáte během šňůry Hradů něco speciálního?

 

vypsana fixa strecha SQMÁRDI (VYPSANÁ FIXA)

1. Nejvíc se samozřejmě těším na Kunětickou horu-to je hrad, kterej stojí na jediném kopci u našeho města. Můj dům můj hrad - to je jasný.

2. Nejvíc se těším na Jirku Zemánka a Fenka Steinera z Wohnoutů, protože jsou to příjemní lidé a jsou sehraní jako Jirka Šejba s Otou Janeckým z legendární Tesly Pardubice. Taky se těším na šéfa pódia Chouru, až bude učit na každém hradu mýho bráchu parkovat.

3. Budeme se snažit přijet včas - to je základ. Před každým hradem vyzveme fanoušky, aby nám sdělili, co máme zahrát a podle toho upravíme playlist - takže na každým místě zahrajeme něco jinýho, aby byl náš koncert pestrý a aby ti ultrafanoušci festivalu , kteří budou putovat od hradu k hradu, nezažili pocit stereotypního, opakujícího setu.

 

 

Mandrage-105PEPA BOLAN (MANDRAGE)

1. Určitě na Švihov, ten máme jako Plzeňáci nejblíž.

2. Na všechny, kteří se mnou budou pít rum.

3. Tak například to, že tam budu já, protože minulý rok jsem byl v průběhu některých Hradů mimo ČR a zaskakoval za mě kolega z jiné kapely, a jelikož jsem samozřejmě mnohem lepší kytarista, tak si teď musim napravit reputaci!

 

 

 

 

aneta2012 SQANETA LANGEROVÁ

1. Vždy se těším do jižních Čech na hrad Rožmberk, protože v jeho blízkosti trávím podstatnou část svého volného času. Mám ráda Šumavu a její okolí.

2. Na Hrady mám hezké vzpomínky hlavně díky publiku, které Hrady navštěvuje. Vytváří velmi milou atmosféru.

3. Zahrajeme starší písně, ale přivezeme i písně nové z připravované desky, o tragédii u nás na vsi, a také o patronce všech mořeplavců Svaté Kordule, které ještě nikde nejsou zaznamenané.

 

 

 

r48 SQRYBIČKY 48

1. Na Českých hradech se objevíme vůbec poprvé a těšíme se na jedinečnou atmosféru a kombinaci skvělé muziky v zajímavých exteriérech. Do každého koncertu jdeme naplno a přestože máme za sebou skoro 800 koncertů, těšíme se na každý další koncert a to platí i pro Točník a Kunětickou Horu, na kterých se v rámci Hradů objevíme.

2. Za 11 let našeho fungování jsme se na festivalech potkali snad s každým. Máme mezi muzikanty spoustu kamarádů a se spoustou kapel máme za sebou i veselé večírky a historky, které by neprošly cenzurou. Jmenovat jednu kapelu nemá smysl, kamarádů bude plná backstage.

3. Chystáme testování na lidech, protože kromě osvědčených songů jako je Zamilovaný/nešťastná, Emily, OOOU!, Sexuální akrobat a dalších, budeme na návštěvnících Českých hradů testovat i písničky z připravovaného pátého alba, které chystáme na podzim tohoto roku.

 

we on the moon SQJAKUB HOVORKA (WE ON THE MOON)

1. Težko říct, kam se nejvíc těšíme. Upřímně se těšíme všude stejně, protože každá ta akce vypada naprosto skvěle. I když nejvíc se těšíme na ty hrady, kde budeme spát a nebudeme spěchat domu...

2. Tak co se týče backstage, tak tam jsou jasní favoriti kluci z Inekafe, s těma je vždycky hrozná sranda. Ale nedivil bych se, kdyby nás překvapili i ty kapely, se kterýma se ještě pořádně neznáme.

3. Já myslím, že celá tahle akce je pro nás už tak dost speciální, takže si to budeme chtít hlavně pořádně užít.

 

 

 

pipespints2 SQ2VOJTA KALINA (PIPES AND PINTS)

1. Těšíme se na všechny stejně. Všechny mají nádherné prostředí a skvělou atmosféru. Zbytek už je na lidech kteří se sejdou před pódiem. Od nás můžete čekat maximum jako vždy.

2. Osobně se těším na Tomáše Kluse, kterého jsem měl tu čest nedávno poznat a musím říct že je to skvělý člověk i muzikant. Pak Inekafe, s nimiž se často potkáváme na festivalech, a Dodo s námi rád zabouří. Mandrage a jejich bubeník Mates, dvojník našeho bubeníka. Pražský výběr je moje jasná volba, Pavlíček je král a Vilda ufon, klasika z dětských let. Monkey Biz nikdy nezklamou, pokaždé hudební úlet. Davida Kollera a hity z dob Lucie si také nenechám ujít. Vypsaná Fixa, kámoši z festivalů. Kluky Wohnouty známe z kaleb ze skejtparků, přesně naše krevní skupina. Se Skyline je na stage spousta energie, v backstage nikdy nevíš, kdy ti od Jacoba nějaká přilítne (fórky), navíc máme takovou spešl sázku... Koblížci doufám nikdy nevyrostou, holky šílí. A ostatní moc rád poznám.

3. Chystáme úplně nový zvuk s důrazem na kvalitu. Na letošní sezónu jsem si pořídil nové elektronické dudy a zvukařům se díky tomu daří dělat divy. Konečně ode mě mají čistý signál. Beru to jako investici do kvalitního zvuku kapely a lepší hudební zážitek pro naše fanoušky. Máme také připravený speciální set s důrazem na staré hity a nové pecky z aktuální desky Found and Lost. Občas taky někdo upadne z pódia, haha.

 

Petr Adámek

zavřít