ROCKBLOG: Mighty Sounds kapely zvou na svůj festival

Vydáno 15.07.2013 | autor: redakce

Zástupci české a slovenské scény, která je úzce spjata s festivalem Mighty Sounds, zvou čtenáře iREPORTU na "svůj" festival. Pozvánku na to nejlepší připravili mimo jiné Prague Conspiracy, Dirty Blondes nebo Zoči Voči. A kromě zajímavých kapel to prý vypadá na velkou rokenrolovou kalbu...

ROCKBLOG: Mighty Sounds kapely zvou na svůj festival ROCKBLOG: Mighty Sounds kapely zvou na svůj festival

mighty headline n

Aneta Galis (Prague Conspiracy)

Mighty Sounds je jedinej festival, kam se vy(n)dávám - kromě prvního ročníku - pravidelně každý rok. Je to pro mě naprosto srdcová záležitost a když pobíhám po loukách táborského letiště, nic mi nechybí. Prostě: Probudit se se v zapařeným stanu, místo snídaně si pondat pivo a cígo, protože regulérní snídaně se přestaly podávat před hodinou, pokroutit očima nad předešlou nocí, vydat se pro nabitou vysílačku a někde v křoví ležící kolo. Vypadat důležitě s všema těma visačkama a snažit se odpovídat na všechny telefonáty a vysílání, snažit se zavděčit všem. Cestou se zastavit na stagi, dát k svačině pivo, protože oběd už se zase přestal vydávat. Večer odhodit práci a odehrát s kapelou naprosto famozní koncert se skvělou atmosférou, být šťastný. No a pak se ve dvě ráno vybije vysílačka, klienti všichni stejně na sračku, takže se usmějete a vydáte se v jejich šlépějích. Nazdar! Prostě nejvíc! Moje nejoblíbenější hudba, nejoblíběnější lidi, nejoblíbenější pivo...Mighty Happiness.

Letos se především těším na The Subways, Comeback Kid, Cas Haley, Skindread, Mad sin, Jaya the Cat, The Computers, Radio Dead Ones, Sour Bitch, Unholy Preachers, Zoči Voči, Delilahs, Bitch Queens, Nano, Random Hand....Už teď si říkám: May the force be with us!

 

Michal Žitňanský (Zoči Voči)

Na Mighty Sounds sa veľmi teším, aj keď veľa ľudí sa tam neteší práve na nás, haha. No ja sa teším na festivalovú atmosféru, na skvelých ľudí s ktorými sa tam stretnem a vypijem si. Je mi ľúto, že nebudem vidieť program všetkých dní ale som rád, že hráme práve v nedelu.

Neviem sa dočkať Mad Sin! Kapela môjho mládi. Ale veľmi rád si pozriem Anti-Flag a s chalanmi sa tešíme aj na Suicidal Tendencies či Your Demise. Mrzí ma, že neuvidím U.K.Subs a Comeback Kid, no aj tak si festival užijem v spoločnosti super kamarátov a skvelej hudby.

 

Beego (Dirty Blondes)

Mighty Sounds Festival je naša srdcovka. Výborná atmosféra, úžasný mighty fanúškovia a vždycky vynikajúci line-up. Mám radost, že sme s Dirty Blondes už tretím rokom tohoto súčasťou. Vždy sa tu stretnú kapely a známi z celej ČR ale i zo zahraničia a spoločne oslavujeme ďalší úspešný Mighty Rok:) A ako to prebieha? Párty, párty, ďalší den zase párty..... Tisíce odumretých buniek, veľa nezabudnuteľných zážitkov a hangover na ktorý vzpomíname celý rok. Kto nezažil Mighty Sounds Festival, nepoznal pravý rock'n'roll.

Tento ročník sa zvlásť tešíme na Skindred s ktorými sme sa stretli na jednom nemeckom festivale a musím podotknuť, že to bude mazec... Samozrejme si nenecháme újsť obľúbených The Subways, Creepshow, Anti-Flag, Doctor Krapula, Ky-Mani Marley a mnoho ďalších. Už len pár dní! Blondýny sa nemôžu dočkať!

 

Kejkla (Mad Pigs)

Nikdy dřív jsem festivaly moc v lásce neměl, protože to pro mne byla špatná náhrada klubových koncertů s dost ostrou alkoholovou kulisou. Ovšem jednou jsem se náhodou dostal na Mighty sounds, protože tam hráli Buzzcocks (tuším rok 2009), který jsem musel vidět. Bylo tam skvěle, i přes velkou nepřízeň počasí. Od té doby se na Mighty vracím moc rád, a nedá se festivalu upřít, že má jedno z nejlepších zázemí, co jsem v ČR viděl. Jak pro kapely tak pro diváky, takže se opravdu každý baví od začátku až do konce a odnáší si jen ty nejlepší zážitky. Jestli tam rozhodně něco nenajdete, tak je to nuda.

Tento ročník vypadá silně. Moc se těším na koncert Bad Manners, protože je to pro mne jedno z nejlepších ska vůbec. Samozřejmě Anti-Flag / Peter and The Test Tube Babies. Davová psychóza, která bude hrát na menší stage, kde bude extrémní kotel, jak tomu vždy bývá. Taky jsem zvědavej, co na podiu předvedou naši nevyzpytatelní kámoši z Total Chaos a pro mě osobně je třešničkou na dortu partička The Bois ze Singapuru - tu si opravdu nenechte ujít! Čau za pár dní v jiné realitě!

 

Lucy Wilcox  (Sour Bitch)

Mojí osobní kapelou číslo jedna letošního roku jsou Comeback Kid, ale kvůli vlastnímu hraní stihnu maximálně konec jejich setu, ale ani to mi neubralo na chuti jet na Mighty Sounds and let the fuckin' party started! Těšim se na kapely, s kterýma brázdíme v průběhu roku dálnice a kluby Čech i Moravy, jmenovitě The Unholy Preachers, The Rocket Dogz, Prague Conspiracy, Burning Steps, Twisted Rod atd., na Delilahs a Bitch Queens ze Švýcarska, Radio Dead Ones a největší srdcovku z Bratislavy - Slobodnou Europu. Stejně všichni víme, že nejlepší show nakonec předvedou DJ's Rambo a Zadnice na Monster Stage! Mighty Sounds je pro mě osobně rok od roku lepší a organizátorům přeju hodně sil a nervů, všem ostatním mírné kocoviny a svěží rána :)

 

 


 

mightysounds TOP

zavřít