Crossoveroví veteráni Dog Eat Dog vrátí Prahu do devadesátých let

Vydáno 30.07.2013 | autor: redakce

Dog Eat Dog, jedna z nejúspěšnějších crossoverových kapel devadesátých let, se do Česka vrátí po třech letech. Vystoupí 4. září v pražském Rock Café.

Crossoveroví veteráni Dog Eat Dog vrátí Prahu do devadesátých let Crossoveroví veteráni Dog Eat Dog vrátí Prahu do devadesátých let

DogEatDog-PromoFoto1Dog Eat Dog v Rock Café vzpomenou na svá nejslavnější léta

Dog Eat Dog vznikli v roce 1993 a o rok později debutovali albem All Boro Kings. Na něm zaujali kombinací tvrdých kytar a hip-hopovými rytmy, rapem a charakteristickým zvukem saxofonu. Hudební stanice MTV označila kapelu za nejlepší novou kapelu roku 1995. V tomto období se kapela představila společně s Biohazard, Downset a Dubwar ve vyprodané pražské Lucerně.

O rok později na úspěch navázali nahrávkou Play Games, pod níž jsou podepsáni např. the Butcher Brothers (Cypress Hill, The Fugees) a hostovali na ní Ronnie James Dio a Rza z Wu Tang Clan. Zatím posledním počinem je sedm let starý opus Walk With Me.

Za posledních 20 let absolvovala sestava několik klubových vystoupení a turné po České republice a vystoupili rovněž v na mnoha festivalech jako např. Trutnov, Noc plná hvězd, Majáles nebo naposledy před třemi lety Sázavafest.

Pražský koncert začne v 20:30. Vstupenky jsou k dispozici od 290 Kč, na místě budou za 350 Kč.

TZ, ape

zavřít