Na podzim opět propukne gagamánie: Lady Gaga chystá nové album

Vydáno 18.07.2013 | autor: redakce

V pořadí třetí nahrávka Lady Gaga se bude jmenovat Artpop a vyjde 11. listopadu. Kromě fyzické a digitální verze se album k fanouškům dostane i formou nově vyvinuté aplikace.

Na podzim opět propukne gagamánie: Lady Gaga chystá nové album Na podzim opět propukne gagamánie: Lady Gaga chystá nové album

LadyGaga Artpop 2013

"Aplikace vyvinutá TechHAUS, technologickou odnoží Haus Of Gaga, je sama o sobě hudebním a vizuálním inženýrským systémem, který propojuje hudbu, umění, módu a technologii s novou celosvětovou interaktivní komunitou 'the auras'. Zatímco proměníme zkušenosti lidí se sociálními médii, přineseme ARTkulturu do POPu v převrácené warholovské výpravě," dodává na adresu tohoto experimentu sama zpěvačka.

Podobný projekt si před dvěma lety vyzkoušela Björk na albu Biophilia a aktuálně také Jay-Z na novince Magna Carta... Holy Grail. První, zatím nepojmenovaný singl zveřejní Lady Gaga v srpnu.

Sedmadvacetiletá Američanka debutovala v roce 2008 albem The Fame, o tři roky později vydala Born This Way. Doposud prodala téměř pětadvacet miliónů alb. Zpěvačka, jež se v hudebním průmyslu pohybuje teprve od roku 2005, platí za jednu z nejúspěšnějších a také nejvíce kontroverzních umělkyň poslední dekády.

TZ, ape

zavřít