VIDEO: Hrůzný Valentýn Davida Bowieho

Vydáno 17.07.2013 | autor: redakce

Valentine's Day je dalším singlem z letošní desky The Next Day Davida Bowieho a dalším - jak je u něho zvykem - zajímavým videoklipem. Ačkoliv je aktuální video zvlášť v porovnání s nedávnými The Next Day nebo The Stars (Are Out Tonight) obrazově značně minimalistické, je neuvěřitelně sugestivní.

VIDEO: Hrůzný Valentýn Davida Bowieho VIDEO: Hrůzný Valentýn Davida Bowieho

David bowie2013 VIDDavid Bowie ve videu Valentine's Day

Videoklip je postaven na výborné kameře, šikovných střizích a samozřejmě charismatu zpěváka. Výrazná je vizuální hra s perspektivou prostoru chodby a vodní plochy a hra stínů s míhajícími se postavami. Stejně jako je napjatá píseň, je napjatý i celý snímek, který se nese v duchu očekávání něčeho strašného, velkého, v očekávání vyvrcholení gradace, která je v klipu jasně patrná. Přijde něco? Nepřijde?

Hrůza není patrná jen ze zpěvákova výrazu, ale také z textu písně. Ten odkazuje na incident na Northern Illinois University, kde bývalý student zastřelil v roce 2008 pět lidí, dalších jednadvacet zranil a poté spáchal sebevraždu.

Režiséry videa jsou Markus Klinko a Indrani, dvojice proslulá hlavně módní fotografií. Jestli se něco kromě melodie této neprvoplánově chytlavé písně vtiskne divákům do paměti, jsou to oči Davida Bowieho. Ty různé oči, které působí tak zneklidňujícím, mimozemským dojmem spolu s celou dokonale zvládnutou mimikou (herecký talent David Bowie prokázal už dávno), že zážitek z videa je intenzivní a téměř magický. Přesvědčte se sami.

Lucie Malá

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít