LIVE: Dirigent Alice Cooper a jeho dekadentní večírek v roce 2008

Vydáno 24.07.2013 | autor: redakce

Ten večer byl pro Brno ve znamení hororu. Ale nebylo to zase tak strašné, jak psali ve všech novinách. Prý hektolitry krve, elektrické křeslo a spoustu dalších propriet měl předvést ve své show zpěvák, který na svém putování po světě s názvem Psycho Drama Tour přijel na poslední zastávku do brněnského Ronda.

LIVE: Dirigent Alice Cooper a jeho dekadentní večírek v roce 2008 LIVE: Dirigent Alice Cooper a jeho dekadentní večírek v roce 2008

Alice Cooper-1011 (43)ALICE COOPER
Hala Rondo, Brno
2. 12. 2008

Ale nepředbíhejme, všechno popořadě. Roli předskokanů si vysoutěžili opavští Helpness a byli tomu velice rádi. Snad i zapomněli na historku, kdy před osmi lety tahali bedny právě Cooperovi a on je "za odměnu" vyhodil ze své zvukové zkoušky. Po půlhodině se Helpness odebrali do útrob haly a na pódiu je vystřídala sama hvězda americká. Když se z repráků linulo I Am The Spider, tak každý věděl, že nastal ten očekávaný okamžik.

Alice Cooper odstartoval stínohru na oponě s jeho jménem, v níž zabil sám sebe. A hudebně se začalo pěkně zhusta. It's Hot Tonight vystřídala No More Mr. Nice Guy a následovala I'm Eigteen, během níž se šedesátiletý stařík proháněl na pódiu s berlou. Počkal jsem si ještě, až dozní Feed Me Frankenstein a potom jsem začal být už malinko nervózní. Kde je ta show, na kterou jsem přišel? Začal jsem se otáčet a hledat pořadatele, který by mou stížnost vyřešil.

Vtom ale začalo to pravé divadlo. Mr. Cooper se na scéně objevil v kožených kalhotách, rudé košili a s bičíkem v ruce. Přesně tak ho všichni znají. Řídil si kytaristy a ukazoval jim, kde kdo bude stát a co hrát. Připomínal mi pana domácího sadomasochistického salonu při plnění tajných zákazníkových přání. V Dirty Diamonds nosil a po hale rozhazoval korále. Vengeance Is Mine pokračovala v rozjetém večeru, který ale o chvíli později prudce zabrzdil. To se Alice odporoučel do zákulisí se dvěma ženami, které na něj mířily pistolí. Jedna z nich byla jeho dcera. Zřejmě jí moc neplatil...

Alice Cooper-1011 (65)Alice Cooper v Brně

Zvukový prostor a optický vjem na sebe poté strhl bicman. Hrál krásně, ale na mně až příliš dlouze. Odpusťme mu to, byl to přece známý Kissák Eric Winter. Toho potom střídali ve stejné disciplíně kytaristé Kerri Kelli, Jason Hook a Chuck Garric. Teprve až s Welcome To My Nightmare nastoupilo pravé peklo. Náhodné kolemjdoucí ženě sebral hlavní protagonista dítě i s kočárkem a v závěru jej propíchl hřebem, jako když entomolog s největší slávou usazuje do krabičky vzácného motýla. Za svůj čin si zasloužil velmi krutý trest. Nejprve svěrací kazajka a jako bonus provaz na krk a pevnou šibenici. Za chvíli ale vstal z mrtvých a objevil se v bílém smokingu s hůlkou v ruce a s bílým cylindrem na hlavě. Koncert vrcholil, všichni křičeli School's Out a na seznamu zůstala jenom závěrečná Poison.

I přes absenci elektrického křesla a hada kolem krku to byl povedený večer. U zadního vchodu ještě postával hlouček lidí věkového průměru neklesající pod čtyřicítku. Čekali na podpis, ale měli smůlu. Cooper prošel kordonem policistů přímo do tourbusu. Asi už měl opravdu dost. Ona šedesátka už něco znamená i pro rockera. A tak fanoušci obrátili svou pozornost na Erika Singera. Ten je nezklamal.

text a foto: Karel Prchal

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít