Sziget 2013: Blur, Nick Cave, Franz Ferdinand i Mika

Vydáno 30.07.2013 | autor: redakce

Letošní, jednadvacátý ročník festivalu Sziget se koná od 5. - 12. srpna v maďarské metropoli Budapešť. Mezi umělci nebudou chybět hvězdy jako Blur, Nick Cave, Biffy Clyro, Franz Ferdinand, Regina Spektor či Mika.

 

Sziget 2013: Blur, Nick Cave, Franz Ferdinand i Mika Sziget 2013: Blur, Nick Cave, Franz Ferdinand i Mika

sziget magyar dalNa Sziget letos dorazí umělci z více než 70 zemí světa

Sziget patří s loňskou účastí 400 tisíc návštěvníků k největším open-airům v Evropě. Na akci, jež v roce 2011 získala evropské ocenění v hlavní kategorii Best Major Festival, je pět hlavních scén, z toho tři otevřené a dvě kryté a dále desítka menších a bezpočet dalších prostranství, kde bude probíhat program.

Vedle hlavních hvězd v Budapešti vystoupí Calexico, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, Rachid Taha, Dubioza Kolektiv, Chase & Status, Nicky Romero, Empire of The Sun, Bad Religion Woodkid, Zaz, Katy B, Hadounken nebo Parov Stelar.

Na Szigetu nebudou chybět ani čeští zástupci, jmenovitě Čankišou na druhém největším pódiu, mezi špičkou romské hudby se představí Terne Čhave a jako nováček a vítěz českého Youtube festu vystoupí duo IAN.

Festival Sziget trvá celý týden, dva dny startovací a poté pět regulérních. Brány se otevírají již  v pondělí 5.8. Vstupenky lze zakoupit na webu festivalu nebo na facebookovém profilu.

TZ, ape

zavřít