ROZJEZD: IAN hvězdám na dosah

Vydáno 01.08.2013 | autor: redakce

Brněnská dvojka IAN má skvěle nastartováno. Vyhrála Český Youtube fest, kde uspěla ve velké konkurenci, a díky tomu v létě hraje nejen na velkých českých festivalech, ale za pár dní až v maďarského Szigetu. Současně přichází s novým videoklipem Right Line.

ROZJEZD: IAN hvězdám na dosah ROZJEZD: IAN hvězdám na dosah

YouTube Fest 2013 foto IAN

IAN spolu začali hrát v únoru, potkali se v Brně, a protože jsou oba Janové, pojmenovali se jednoduše - IAN. I jejich hudba je zdánlivě jednoduchá - zpěv je doprovázen jen akustickou kytarou a violoncellem. V konkurenci na Českém Youtube Festu zaujali svou neotřelostí a pozitivními melodiemi, které mají připomínat Eda Sherana nebo Franka Turnera.

ROZJEZD: jak & proč

Rozjezd. Klubová scéna. Malé koncerty. V ROZJEZDu dostanu kousek virtuálního prostoru noví, zajímaví, neotřelí či jinak originální interpreti, kteří by ho normálně nikdy nedostali. Snaha bude jít napříč žánry, od hardcore po popík.

 

Jako místo pro natáčení obou dosud vydaných klipů - vítězný Mum'n'Dad a nyní nový Right Line, si vybrali střechu brněnského planetária. Tato volba byla s přihlédnutím k jejich raketovému startu vcelku symbolická a rozhodně úspěšná.

Videoklip Right Line se od toho předchozího výrazně neliší, základní linka je stejná, opět tu platí pravidlo, kterého se IAN drží - We like it simple. Tudíž ve snímku uvidíte Iana a Iana, jak hrají na své nástroje na střeše planetária. Největší rozdíl představuje denní, tady už téměř noční doba a zvuk odbíjejících hodin v pozadí.

IAN se snaží udržet pozornost, která se na ně s Českým Youtube Festem upřela, proto právě pracují na debutovém albu, které by mělo vyjít už na podzim. Mezitím stihnou odjet festivaly v Česku, představit se na zmíněním Szigetu, v září odjet koncerty v Itálii následované šňůrou po Německu. To všechno ani ne rok po prvním oficiálním koncertě. IAN doslova září.

text: Jana Václavíková

zavřít