LIVE: Déšť na Open Air Festivalu vystřídala bouře Skunk Anansie

Vydáno 10.08.2013 | autor: Daniel Maršalík

Druhý den Open Air Festivalu v Panenském Týnci bohužel narušil déšť. Naštěstí však nezkazil náladu londýnským rockerům Skunk Anansie, jejichž vystoupení překypovalo energií. Lepší leader, než jakým je zpěvačka Skin, by se opravdu těžko hledal.

LIVE: Déšť na Open Air Festivalu vystřídala bouře Skunk Anansie LIVE: Déšť na Open Air Festivalu vystřídala bouře Skunk Anansie

skunk anansie 07SKUNK ANANSIE
Open Air Festival, Panenský Týnec
9. 8. 2013

Do Panenského Týnce dorazili Skunk Anansie v rámci svého turné propagující desku Black Traffic. Protože na festivalu měli vyhrazený čas šedesát minut, běžně odehrávaný setlist museli osekat. Nevešly se do něj hlavně pomalejší skladby typu Secretly nebo You'll Follow Me Down. Z balad zazněla pouze Hedonism (Just Because You Feel Good) v akustickém provedení, kterou nadšené publikum odzpívalo společně se Skin. Britové si tímto hitem udělali to nejlepší promo na zářijové vydání DVD An Acoustic Skunk Anansie Live in London.

Jinak ale šlo o prvotřídní rockovou show, která staví především na charisma a energii sršící z živočišné Skin. Ta se vrátila k image ze začátku jednadvacátého století a nechala si narůst vlasy. I když za svými zády měla výrazné typy muzikantů, které by jinak nešlo přehlédnout, strhávala veškerou pozornost na sebe. Jako čertík vystřelený z krabičky pobíhala po pódiu, skákala a podstatnou část písničky Weak odzpívala z hlediště stojící na ramenou svých fanoušků. Poté následoval stage diving. Přitom všem „blbnutí" bezchybně zpívala. Skunk Anansie předvedli velmi profesionální výkon, a to jak po hudební stránce, tak po té komunikační. Zbytečně se nepouštěli do velkých proslovů, spíš vyzývali posluchače ke sborovému zpěvu, skákáni a tleskání. Skin v rockových postojích párkrát zapózovala fotografům a kameře, působila jako by se chtěla rozdat.

skunk anansie 05

V průběhu svého vystoupení zazněli písně z obou částí kariéry rockové formace. Z těch starších nejlépe vyzněly Twisted (Everyday Hurts), Weak, Charlie Big Potato nebo Yes It's Fucking Political. Mezi novějšími skladbami vynikla Because of You, kde Skin asi nejvíce předvedla své pěvecké kvality. Vitální zpěvačka a příležitostná kytaristka během šedesáti minut naběhala více, než všichni umělci dohromady na čtyřdenním festivalu Colours of Ostrava. Skin je na jevišti jako bouřka, ale na rozdíl od té vodní je chtěná a festivaly vítaná.

skunk anansie 11

Ikdyž Skunk Anansie dobu největší slávy mají za sebou, svým výkonem dokázali, že stále nejsou na odpis. Novější písničky se mezi starými osvědčenými hity neztrácely. Dobře byl zvolen také výběr tvrdších skladeb, protože je docela možné a pravděpodobné, že příští turné bude akustické vzhledem vydání plánovaného alba. Skunk Anansie jsou stále jednou z nejlepších živě hrajících rockových kapel.

text: Daniel Maršalík; foto: Pavel Mužák

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít