Roxy oslaví 21. narozeniny. Pogratulují Morcheeba i Everlast

Vydáno 12.08.2013 | autor: redakce

Po loňské akci Roxy (Be Twenty), jíž pražský klub Roxy oslavil kulaté dvacetiny, se i letos chystá týdenní festival, jenž opět přiveze známé zahraniční umělce a také představitele nezávislé české kultury. Mezi prvními ohlášenými jmény je rapper a písničkář Everlast a Morcheeba.

Roxy oslaví 21. narozeniny. Pogratulují Morcheeba i Everlast Roxy oslaví 21. narozeniny. Pogratulují Morcheeba i Everlast

roxy 21

V průběhu celého festivalového týdne, jenž se uskuteční v týdnu od 21.-27. října, budou otevřeny brány klubu, divadla, galerie i kavárny v prostorách ROXY a NoD v pražské Dlouhé ulici. "Je úžasné cítit tolik koncentrované energie, potkat se v jednom týdnu s mnoha vynikajícími umělci, žánrově tak pestrými a především pak být součástí úžasného publika všech věkových kategorií," říká dramaturgyně festivalu Lenka Senová.

První jména umělců, kteří přijedou Roxy popřát k jednadvacetinám jsou již venku. Největším tahákem bude Morcheeba se zpěvačkou Skye v čele. Bbritská sestava do Prahy přiveze čerstvý materiál v podobě novinky Head Up High, jež vychází v polovině října. Zahraniční line-up doplňuje držitel Grammy, rapper Everlast a britské instrumentálně-DJské seskupení Engine Earz Experiment reprezentující aktuální tendence UK bass music. Jejich pondělní live vystoupení doplní u nás populární zpěvačka Jenna G a společně tak otevřou týdenní narozeninový program.

Experimentální prostor NoD během festivalu symbolicky představí 21 výrazných umělců, kteří zanechali jasnou stopu v historii programu NoD. Další jména umělců budou, dle vyjádření Lenky Senové, zveřejněna v průběhu následujících několika týdnu.

TZ, ape



 

roxy 21a TOP

zavřít