Mňága a Žďorp naděluje. Dáreček Live! připomene loňskou oslavu v Lucerně

Vydáno 25.08.2013 | autor: redakce

Loni pár dní před Vánoci oslavila Mňága a Žďorp své 25. narozeniny výročním koncertem v pražské Lucerně. Záznam povedeného vystoupení vyjde na DVD jako Dáreček Live!.

Mňága a Žďorp naděluje. Dáreček Live! připomene loňskou oslavu v Lucerně Mňága a Žďorp naděluje. Dáreček Live! připomene loňskou oslavu v Lucerně

koncert foto Krzystof CzakMňága a Žďorp s hosty během koncertu v Lucerně

Půjde už o třetí kousek z řady Dárečků. První dva díly nabídly celkem tři disky plné písniček kapely předělané jinými interprety a také jedno DVD. Aktuální kousek pak zmapuje zmíněný loňský koncert v Lucerně. Na pódiu se tehdy s Mňágou a Žďorp vystřídala řada hostů ze spřátelených kapel, mimo jiné Kryštof, Tata Bojs, Monkey Business, Sto zvířat, Čechomor, Vypsaná fiXa a také skoro všichni bývalí členové, kteří v kapele hráli.

DVD, jež vyjde 9. září, obsahuje kompletní záznam koncertu, tedy necelou třicítku písní, jak v podání kapely, tak jejich hostů. Záznam byl natočen na deset kamer a bylo využito 48 hudebních stop. Kromě toho, co se děje během koncertu na pódiu, obsahuje záznam i zajímavé záběry ze zákulisí, které se odehrávají mezi písněmi i během nich. Oficiální křest proběhne 11. září během koncertu v pražském Lucerna Music Baru.

Petr Fiala dodává: "Koncert se mimořádně povedl a všichni jsme si ho užili jako příjemné a radostné setkání. Vždyť Mňága kdysi vznikla z party kámošů na valašskomeziříčském gymplu a vše, co se cestou přihodilo, jsme přijímali jako nečekaný a příjemný Dar užívání si života s Hudbou! Včetně všech těžkostí, průserů, trmácení a omylů, které k tomu všemu samozřejmě patří. Proto jsem rád, že tento průřez a ohlédnutí za historií naší kapely, navíc s pomocí tolika přátel, můžeme nabídnout všem našim fanouškům, kteří to s námi těch 25 let vydrželi a doufáme, že i dále vydrží."

TZ, ape

zavřít