Android Asteroid natáčí desku ve studiu Abbey Road, domovině Beatles

Vydáno 22.08.2013 | autor: redakce

Aktuální domácí objev, kapela Android Asteroid, je prvním českým interpretem, který okusil prostředí legendárního Studia Abbey Road. S přispěním crowdfundingovému portálu HitHit tu natáčí část nové desky.

Android Asteroid natáčí desku ve studiu Abbey Road, domovině Beatles Android Asteroid natáčí desku ve studiu Abbey Road, domovině Beatles

AndroidAsteroid-AbbeyRoadAndroid Asteroid

Věříme, že místnost, ve které se točí, má svůj otisk, duši. Neděláme muziku pro peníze. Chceme jet do Abbey Road s první českou kapelou a odvézt si odtamtud co možná nejlepší nahrávku. Natočit o tom dokument. Pozvat znovu ty největší střelce z českých muzikantů naší generace a nahrát s nimi další tracky tam. Že to nikdo nezkusil, ještě neznamená, že to je nemožný. Jestli to chcete vidět a být toho součástí, prosíme, podpořte nás," stálo na jaře v popisu projektu nazvaném Mission To Abbey Road, jenž měl kapele přispět na cestu do Londýna. Android Asteroid nakoenc vybrali více než dvojnásobek poptávané částky.

Android Asteroid je nový hudební projekt kolem bubeníka Tomáše Konůpky a vokalisty Jana Pospíšila (Navigators). Zbytek sestavy tvoří Lukáš Martinek, Miloš Dvořáček, Viliam Béreš (Toxique), Jan Steinsdorfer, Marek Minárik a Annamaria d'Almeida. Jejich první skladby, oscilujícící mezi melancholickou elektronikou, písničkářstvím a jazzem, vznikaly v pražském studiu Smečky. Letos na sebe mimo jiné upozornili na koncertě Tosca.

Kromě Beatles zanechali v Abbey Road studiu otisk také Pink Floyd, Oasis, Radiohead, Kanye West, Travis, ale i Lady Gaga. V rámci Mission To Abbey Road se kapela zastavila v dalším londýnském studiu Red Bull Studio, kde natáčela s hiphopovým producentem DJem Vadimem a mladou talentovanou zpěvačkou Yarah Bravo. Výsledek jejich práce, nový singl, se v éteru objeví ještě letos na podzim.

TZ, ape

zavřít