Co vychází v září: přehled novinek

Vydáno 30.09.2013 | autor: redakce

Poslední týden měsíce září nabízí skutečné albové hody. V pestré směsici nových nahrávek najdete jména jako jsou Justin Timberlake, Moby, Dizzee Rascal nebo Arctic Monkeys. Domácí scénu zastupují Škwor, Nightwork nebo Eggnoise.


Co vychází v září: přehled novinek Co vychází v září: přehled novinek

20-20-experience-2-timberlake 450Justin Timberlake - The 20/20 Experience - 2 Of 2
Justin Timberlake načasoval vydání druhého dílu The 20/20 Experience půl roku po díle prvním. Celkově jde o Justinovu čtvrtou řadovou nahrávku. Pilotní singl Take Back the Night rotuje od poloviny července, v září přidal zpěvák druhý kousek TKO. Na novince ubral Justin neosoulový nádech a do několika písní nechal silněji zasáhnout producenta Timbalanda, díky čemuž deska působí víc energicky a klubově. V tracklistu alba o dvanácti položkách se objevují také dva významní hosté: Jay-Z a Drake.

 

 

moby innocents COVMoby - Innocents
Mobyho novinka Innocents vychází dva roky od zatím posledního počinu Destroyed a jde o jeho jedenáctou studiovku. Kromě Cold Specks, která zpívá v pilotním singlu A Case For Shame, na desce hostují též Mark Lanegan ze Screaming Trees, Wayne Coyne z The Flaming Lips, indie-folkový zpěvák Damien Jurado nebo zpěvačka Skylar Grey spolupracující s Eminemem a Rihannou. Produkce se poprvé neujal sám hudebník - oslovil producenta Marka Spikea Stenta, a společně s využitím starých analogových nástrojů natočili velmi křehké lo-fi album.

 

 

Dizzee TheFifthDizzee Rascal - The Fifth
Rapper Dizzee Rascal připravil na konec září svoji pátou desku s prostým názvem The Fifth. Album obsahuje třináct písní a je doslova nabito hostujícími hvězdami. Už od léta vycházely ochutnávky v podobě singlů Goin' Crazy, na němž hostuje Robbie Williams, nebo I Don't Need a Reason s bláznivým videem. Aktuálním singlem je kousek Something Really Bad, na němž Dizzeemu asistuje will.i.am. Mezi dalšími hosty alba najdeme dále taková jména jako Jessie J, Sean Kingston, Tinie Tempah nebo Teddy Sky.

 

 

nightwork caukimnauki COVNightwork - Čauki Mňauki
Třetí deska recesistů z NightWork se jmenuje Čauki Mňauki a je opět směsicí více žánrů, což je ostatně pro skupinu kolem Vojty Dyka typické. Všechny písně mají české texty, často opepřené ironií a satirou. Pilotní singl 4-3-2-1 Tancuj už delší dobu rotuje v rádiovém éteru a vznikl k němu virálně úspěšný klip. Na desce je jako bonus klavírní balada PíseňOlásce, která je ústřední písní pro nový film Jiřího Vejdělka Něžné vlny, jenž bude uveden do kin koncem roku. Nightwork čeká 25. listopadu megakoncert v pražské O2 Areně.

 Koupit za nejlepší cenu 

 

skwor 2013 COVŠkwor - Sliby & lži
Sliby & lži; tak se jmenuje desátý studiový výtvor rockových harcovníků Škwor. Vychází v roce, kdy kapela oslavuje patnáct let existence. Za dobu fungování si tahle pražská čtveřice našla charakteristický zvuk, což potvrzuje i aktuální počin. Naopak novinkou jsou tu pro kapelu netradiční nástroje, např. akustické kytary, piano nebo akordeon. I tentokrát je otcem zvuku alba kytarista Leo Holan. 15. listopadu oslaví Škwor koncertem v pražské Incheba Areně již zmíněné patnácté narozeniny.

 

 

 

Arctic Monkeys - AM

  • Birdy - Fire Within
  • Nelly - M.O.
  • Eggnoise - 4
  • Never Sol - Under Quiet
  • Cult Of Luna - Vertikal II

 


Sting TheLastShipSting - The Last Ship
Britský zpěvák a všestranný hudebník Sting nachystal novou desku, na níž po deseti letech představuje nový autorský materiál. Album The Last Ship nabídne dvanáct písní, jež napsal pro stejnojmenný muzikál, který by se měl na Broadwayi objevit již v roce 2014. Stingová novinka tak bude obsahovat nejen všechny písně, které budou v muzikálu použity, ale i songy, které vznikly během jeho přípravy, ale nakonec na Broadwayi nezazní. Nahrávku produkoval Rob Mathes, který v minulosti se Stingem již spolupracoval, a je podepsán také pod úspěšnými alby Erica Claptona, Eltona Johna nebo Lou Reeda.

 

Koupit za nejlepší cenu

 

dreamtheater COVDream Theater - Dream Theater
Nová deska Dream Theater byla nahrána v New Yorku v produkci zakládajícího člena Johna Petrucciho za přispění Richarda Chyckiho (Aerosmith, Rush). Album bylo napsáno a nahráno s bubeníkem Mikem Manginim. "Vidím každý náš nový počin jako příležitost znovu začít," říká Petrucci. "Buď stavět, nebo zlepšovat směr, který se během let vyvíjel, nebo se vydat naprosto novým směrem," dodává.

 

 

 

metallica throughthenever COVMetallica - Through The Never
Metallica: Through the Never je název 3D filmového projektu, který koncem září zamíří na plátna kin, a také soundtracku k tomuto filmu. Ten obsahuje dva disky s písněmi z loňských megalomanských koncertů z Edmontonu a Vancouveru. Fanoušci se dočkají nejznámějších hitů kapely jako Enter Sandman, One, Master of Puppets, Fuel, Creeping Death nebo Nothing Else Matters.

 

 

 

chinaski-20let-bestof-cover finalChinaski - 20 let v síti
Chinaski slaví dvacet let společné existence a při té příležitosti poskládali dvoudiskovou best of kompilaci 20 let v síti. Ta obsahuje výběr největších hitů za uplynulé dvě dekády a dvě navíc nové skladby: Hlavolam a Stížnost, u jejichž vzniku stál anglický producent Greg Haver. Koncem října pak vyjde knižně historie skupiny s názvem Chinaski poprvé, v únoru se pak chystá vyvrcholení oslav - narozeninový koncert v pražské O2 Areně.

 

 

 

muller hlasyRichard Müller & Fragile - Hlasy
Richard Müller se na svém novém albu spojil s a capellou Fragile a své skladby oblékl do nových aranžmá tak, že na desce nezazní ani jeden hudební nástroj, pouze hlasy. Samotný zpěvák přiznává, že tak těžkou práci při nahrávaní za 30 let ješte nezažil. Kromě největších hitů Richarda Müllera na albu najdete i skladbu Do batôžka, či píseň Čo s tým, která původne vyšla na albu skupiny Banket - Druha doba?!. Zpěvák s kapelou Fragile zároveň vyrazí na stejnojmenné turné.

 

 

 

  • Kings Of Leon - Mechanical Bull
  • Peter Gabriel - And I'll Scratch Yours
  • Chvrches - The Bones Of What You Believe
  • Icona Pop - This Is... Icona Pop
  • Drake - Nothing Was The Same
  • Nirvana - In Utero (20th edition)

 


placebo loudlikelovePlacebo - Loud Like Love
Čtyři roky od nahrávky Battle for the Sun nachystali Placebo nový materiál. Deska nazvaná Loud Like Love vznikala v průběhu loňského a počátkem letošního roku a celá byla natočena ve věhlasných RAK Studios v Londýně. Producentský dohled nad vznikem alba měl uznávaný Adam Noble, který produkoval například desky pro George Michaela, Paula McCartneyho nebo Red Hot Chili Peppers. Album obsahuje deset písní, prvním singlem je skladba Too Many Friends. Jak zní nový materiál naživo, se domácí publikum může přesvědčit už 13. listopadu v pražské Lucerně.

 

 

 

Sheryl-Crow feelslikehomeSheryl Crow - Feels Like Home
Devítinásobná držitelka ceny Grammy, zpěvačka a skladatelka Sheryl Crow vydá své dlouho očekávané album Feels Like Home jako svou první country popovou nahrávku v kariéře. Album obsahuje i hitový singl Easy. Na každé písni participoval vždy jiný zpěvák, či skladatel, včetně největší americké country hvězdy Brada Paisleyho. "Až když jsem se sem přestěhovala, pochopila jsem, jaká je to skvělá komunita," řekla Sheryl Crow během práce na albu Feels Like Home o místě nahrávání, kterým bylo srdce amerického country, město Nashville.

 

 

Eltonjohn TheDivingBoardElton John - The Diving Board
Album The Diving Board přinese první sólový materiál Eltona Johna od roku 2006. Deska bude dle slov samotného umělce návratem do minulosti. Slibuje klasický zvuk piáno-basa-bicí, tedy sound, na kterém postavil své průlomové desky v počátku 70. let. Texty na svoji novinku dal Elton John dohromady s dlouholetým kolegou Bernie Taupinem, který stál u zrodu snad všech Eltonových zásadních hitů. "Tohle album je hodně muzikálové. Je v něm mnoho, co si fanoušci z jeho poslechu mohou odnést. Nemám v plánu pronásledovat One Direction v hitparádách, prostě jen dělám muziku, z které se cítím fajn," uzavírá informace o nové desce Elton John.

 

 

Janelle Monáe - The Electric LadyJanelle Monáe - The Electric Lady
S předchozím albem ArchAndroid bodovala Janelle Monáe na všech frontách. O to větší pozornost se upírá na jeho následovníka The Electric Lady. Už jen výčet hostů, mezi nimiž najdeme jména jako Prince, Erykah Badu nebo Esperanza Spalding, naznačuje, že pozornost je to zasloužená. Umělkyně, která se loni představila i v ČR v rámci festivalu Colours of Ostrava, se stejně jako na debutu ani v případě novinky nenechá svazovat žánry a míchá výbušný a podmanivý koktejl, v němž nechybí prvotřídní R&B, procítěný soul, divoké funky, ale ani jazz, gospel nebo chytlavý pop či prvky psychedelie.

 

 

avcii trueAvicii - True
Švédský DJ, producent a remixér Avicii nachystal debutové album True. Kromě hitu Wake Me Up je na desce dalších jedenáct písní. Jednou z nich bude i song nazvaný You Make Me, který Avicii vybral za další singl. I tentokrát se o vokály postaral jeden z jeho kolegů - o pomoc svého krajana Salama Al Fakira, kterého můžete znát například i z Aviciiho loňského hitu Silhouettes.

 

 

 

  • Manic Street Preachers - Rewind The Film
  • Jack Johnson - From Here To Now To You
  • The Devil Wears Prada - 8:18
  • The Naked & Famous - In Rolling Wales
  • 2 Chainz - B.O.A.T.S. II Me Time
  • 65Daysofstatic - Wild Lights

 


madonna mdna COVMadonna - MDNA Tour
Začátkem roku 2012 vydala Madonna svoji dvanáctou nahrávku s názvem MDNA. Následně vyrazila na turné, v jehiž rámci vyprodala 88 koncertů v 29 zemích a přihlíželo jí celkem 2,2 miliónů fanoušků. Na MDNA Tour ji kromě desetičlenné kapely doprovázelo i pětadvacet tanečníků, kteří společně se zpěvačkou předvedli dvouhodinou show plnou provokace a extravagance. Jeho sestřih teď vyjde v září ve zvukové i obrazové podobě na CD, DVD a Blu-ray.

 Koupit za nejlepší cenu

 

 

 

ministry frombbertoeternity COVMinistry - From Beer to Eternity
Ministry a jejich fanoušky zasáhla koncem loňského roku smutná zpráva: kytarista Mike Scaccia zemřel na infarkt. Al Jourgensen poté v jednom březnovém rozhovoru potvrdil, že Ministry se po vydání desky rozejdou. "Bez Mika nejsou Ministry. Vím ale, že hudba, kterou jsme spolu udělali před jeho smrtí, musí na jeho počest vyjít. Po pohřbu jsem se tedy zavřel ve studiu a z našeho materiálu jsem dostal, co nejvíc šlo. Bude to poslední deska, kterou od nás kdy uslyšíte."

 

 

goldfrapp talesofus COVGoldfrapp - Tales Of Us
Britské duo Goldfrapp nachystalo tři roky od předchozí nahrávky Head First nové album. Na desce s názvem Tales of Us pracovali Alison Goldfrap a Will Gregory dva roky, v mezičase mezi posledními dvěma nahrávkami stihli vydat kompilaci Singles. Novinka Tales of Us obsahuje deset skladeb, prvními singly jsou skladby Annabel a Drew.

 

 

 

Bara Basikova-bellville COVBára Basiková - Belleville
Po dlouhých dvanácti letech připravila Bára Batiková nové sólové album. Zpěvačka si podle svých slov počkala na chvíli, kdy bude mít pohromadě sadu písniček, za kterými si opravdu stojí. "Nikam jsme nespěchali, měli jsme ten luxus si vybírat opravdu to nejlepší z nápadů, které přicházely," říká Bára Basiková. Nahrávka Belleville obsahuje dvanáct skladeb, hudbu napsal i nahrál Václav Noid Bárta.

 

 

 

sanitka COVSanitka - OST
Seriál Sanitka 2 volně navazuje na velmi úspěšný seriál z 80. let. Scénář napsal Ivan Hubač, syn autora původního díla Jiřího Hubače, režie se ujal Filip Renč. Hudby k pokračování legendárního seriálu České televize se ujal skladatel a producent Daniel Barták a na soundtracku navázal na hudbu k původní, první sérii s hitem Můj čas v podání Hany Zagorové, Petra Kotvalda a Stanislava Hložka. Můj čas se prolíná i tímto albem.

 

 

 

  • Rise Against - Long Forgotten Songs
  • The Strypes - Snapshot
  • The Weeknd - Kiss Land
  • Earth, Wind & Fire - Now,Then & Forever
  • Everlast - The Life Acoustic

nin HesitationMarks  COVNine Inch Nails - Hesitation Marks
Osmé studiové album Nine Inch Nails nese název Hesitation Marks a vychází pět let od posledního počinu The Slip. Na albu spolupracovali osvědčení producenti Atticus Ross a Alan Moulder. Tvůrčí mozek Trent Reznor album přirovnává k dvacet let staré nahrávce The Downward Spiral, s níž má novinka i stejného tvůrce obalu Russella Millse, který tentokrát při výrobě použil použil nejrůznější materiály včetně olejových a akrylových barev, měděného drátu, plátna pokrytého rzí, polaroidů, ale dokonce také krve. Základní verze má čtrnáct skladeb, deluxe edice další tři. Prvním singlem je skladba Came Back Haunted.

Koupit za nejlepší cenu 

 

 

Babyshambles - Sequel To The PrequelBabyshambles - Sequel To The Prequel
Na třetí řadové album Babyshambles Sequel to the Prequel čekali fanoušci sedm let. "Babyshambles nejsou zpátky, vždycky tu byli! Nikdy to neměl být jenom nějaký příležitostný šoust," prohlásil před časem Doherty v rozhovoru pro britské NME. Na desce se opět podílel producent Stephen Street, aktuálním singlem je chytlavá skladba Nothing Comes To Nothing. Venku jsou také další další dva singly Farmer's Daughter a Picture Me In A Hospital. Babyshambles budeme mít možnost vidět 9. prosince v pražském Lucerna Music Baru.

 

 

ille vetvyskriniILLE - Ve tvý skříni
Tři roky po EP V rekvizitách a necelé tři měsíce od vydání pilotního singlu Holka ve tvý skříni vychází debut projektu Olgy Königové Ille Ve tvý skříni. Album produkoval Dušan Neuwerth podílel se na něm také její manžel Jakub König (Kittchen). Album obsahuje jedenáct skladeb, jejichž jádro tvoří autorské skladby doplněné o díla spřátelených autorů a cover verzi písně Ledňáčci Vypsané fiXy, přičemž frontman Márdi si v písni také zazpíval.

 

 

 

1975 COVThe 1975 - The 1975
The 1975 vznikli jako nenápadný projekt čtyř manchesterských spolužáků na střední škole a pod současným názvem se kapela objevila poprvé až v lednu 2012. Debut letošní indie-rockové senzace obsahuje v základní verzi šestnáct skladeb. The 1975 mohli čeští fanoušci například slyšet jako předskokany loňského koncertu Two Door Cinema Club a letos se k nám čtveřice vrátí: 27. listopadu se představí v pražském Rock Café.

 

 

 

Tarja Colours In The DarkTarja - Colours In The Dark
Finská zpěvačka Tarja Turunen načasovala na září vydání svého čtvrtého řadového alba. Colours in the Dark vychází tři roky od předchozího počinu What Lies Beneath a v základní verzi obsahuje deset skladeb. Pilotním singlem je song Never Enough. V polovině října vyráží zpěvačka na Colours in the Dark World Tour, v jehož rámci zavítá 17. 10. do Olomouce.

 

 

 

  • Asking Alexandria - From Death To Destiny
  • Avenged Sevenfold - Hail to the King
  • John Legend - Love In The Future
  • Rod Stewart - Rarities
  • Bryan Adams - Live At Sydney Opera House (DVD)
  • Rizzle Kicks - Roaring 20s

bontonland.cz, TZ, ape

{vypnoutlink:Death,Believe}



 

Metallica-2013 1 TOP

zavřít