Biffy Clyro přitahují protiklady. Praha přitáhne Biffy Clyro

Vydáno 05.09.2013 | autor: redakce

Jejich letošní albová novinka Opposites se nejen ve Velké Británii stala velkou hudební událostí. 14. listopadu ji skotští Biffy Clyro naživo představí také v pražské Roxy.

Biffy Clyro přitahují protiklady. Praha přitáhne Biffy Clyro Biffy Clyro přitahují protiklady. Praha přitáhne Biffy Clyro

biffyclyro 2013 nBiffy Clyro se do Prahy vrátí po třech letech

Na Britských ostrovech jsou Biffy Clyro už delší čas hvězdy první kategorie. Svědčí o tom vyprodané stadiony, skvělé prodeje poslední desky, nebo i ocenení Nejlepší britská kapela magazínu NME. V anketě za sebou nechali Arctic Monkeys, Kasabian, The Vaccines, The Maccabees nebo The Cribs. V srpnu pak trojice vystoupila v roli headlinerů na známých festivalech v Leedsu a Readingu.

Přestože natáčení poslední studiovky Opposites bylo díky problémům s alkoholem bubeníka Bena Johnstona do poslední chvíle ohroženo, během nahrávání se urodily dokonce dvě desítky písní. Opposites tak nakonec vyšlo jako dvojalbum a zatím z něj vzešly tři singly: Black Chandelier, Opposite a Victory Over the Sun.

Simon Neil, James Johnston, Ben Johnston se před českým publikem ukázali naposledy před třemi lety v Lucerna Music Baru. Vstupenky na listopadový koncert jsou v prodeji od 500 Kč.

ape

zavřít