Nováček na slovenské scéně, kapela Bloom, chystá debutové album

Vydáno 14.09.2013 | autor: redakce

O kapele Bloom se říká, že její hudba je barevná a pohled na zpěvačku okouzlující. Českému publiku se představili v květnu jako předskokané Kataríny Knechtové a nyní natáčejí debutové album.

Nováček na slovenské scéně, kapela Bloom, chystá debutové album Nováček na slovenské scéně, kapela Bloom, chystá debutové album

bloom 4Barbora Drahovská

"Pro většinu z náš je to velká zkušenost. Přece jen nahrávat album je jiné kafe než nahrávání dema pro prezentační účely. Natáčíme ve studiu u Marka Rakovického. Jeho studio, co se Slovenska týče, má asi nejlepší zvuk, jaký jsme dosud slyšeli . Album si produkujeme sami, ale i Marek nám dává cenné producentské rady. Už se nemůžeme dočkat na výsledek," prozradila šarmantní zpěvačka Barbora Drahovská.

Debutové album ponese název Let The Good Days Come a bude obsahovat 11 nebo 12 skladeb. O jedné písničce skupina stále uvažuje, zda ji dát nebo nedat na album. "Zatím to vypadá tak, že na albu bude jedenáct skladeb. Přemýšlíme ještě nad jednou - A song for you. Je to naše první písnička, kterou jsme pro Bloom složili a myslím, že by tam neměla chybět. I když se nachází již na našem demo albu z roku 2011. Uvidíme," zamyslela se Barbora.

Jako host se na albu představí Mária Kmeťkova, která svou hrou na harfu obohatí dvě skladby. Všechny písničky na albu budou, tak jak jsme u Bloom zvyklí, v angličtině. "Možná i proto, že jsem podstatnou část života prožila v zahraničí, je mi angličtina velmi blízká a stala se doslova mou součástí. Co se týče Majky, určitě by se v naší tvorbě harfa uživila i ve více skladbách, neboť se do nich krásně hodí, ale to si necháme na live koncerty někdy v budoucnu," dodala červenovlasá zpěvačka.

Skupina Bloom je na hudební scéně od roku 2010. Jejich skladby jsou směsí jazzu, folku a blues. Na svém kontě mají jedno EP s stejnojmenným názvem skupiny. Vystupovali na Bratislavských jazzových dnech, klubovém Open Jazz Festivalu v Novém městě nad Váhom, před italským bluesman Robertem Ciottim, Mikulášském jazzovém festivalu i na multižánrovém festivalu Waves Vienna ve Vídni . Skupina hraje ve složení Barbora Drahovská (zpěv), Lukáš Kyška (kytara), Josef Yogi Graus (basa) a Igor Ajdži Sabo (bicí) . Debutové album Let The Good Days Come by měl vyjít někdy v listopadu tohoto roku.

TZ, dm

zavřít