Světová elita připomene v Praze osobnost Gil Scott-Herona

Vydáno 09.09.2013 | autor: redakce

Úterý 10. září můžete zasvětit vzpomínce na jednoho z největších poetů minulého století, jímž se inspirovala celá řada interpretů - a to zejména z hip hopového prostředí - jejichž kariéra je právě na vrcholu.

Světová elita připomene v Praze osobnost Gil Scott-Herona Světová elita připomene v Praze osobnost Gil Scott-Herona

kentyah

Public Enemy, Kanye West či Eminem - to jsou jedni z mnoha interpretů, které můžeme jmenovat, jimž poetika Gil Scott-Herona učarovala a jejichž projekty jsou s tvorbou tohoto barda spojovány. 10. září vychází deska nazvaná Evolutionary Minded, jejíž vznik měli na starost především dlouholetý Scott-Heronův spolupracovník, klávesák, flétnista a skladatel Brian Jackson spolu s baskytaristou Robertem Gordonem, bubeníkem Mikem Clarkem (působícím v slavných The Headhunters) a iniciátorem celého projektu, DJem Kentyah Fraserem. Sestavu ještě doplňuje MC M1 z dua Dead Prez.

A právě tato sestava, navíc v den vydání vzpomínkové desky, se představí v úterý 10. září v pražském Paláci Akropolis. Ojedinělost akce potvrzuje nejenom hvězdná sestava muzikantů, která se na pódiu objeví, ale rovněž fakt, že Praha je jediná ze 3 evropských měst, kam projekt Kentyah presents: Evolutionary Minded-the Music of Gil Scott-Heron zavítá. Nenechte si tak ujít jedinečnou možnost cestovat ke kořenům aktuálních hip hopových hvězd, které by nebyly tam, kde jsou, nebýt osobnosti Gil Scott-Herona.

Viktor Mašát

zavřít