Jaga Jazzist si na pódium Lucerny pozvou třicet filharmoniků

Vydáno 01.10.2013 | autor: redakce

Ve čtvrtek 3. října se nu-jazzoví Jaga Jazzist společně s téměř třicítkou pražských filharmoniků postaví na pódium velkého sálu Lucerny. Odehrají tu skladby v novém provedení, jež od května prezentují po vybraných světových sálech.

Jaga Jazzist si na pódium Lucerny pozvou třicet filharmoniků Jaga Jazzist si na pódium Lucerny pozvou třicet filharmoniků

jaga-jazzist

Norští hudebníci ze stáje londýnského vydavatelství Ninja Tune letos slaví dvacet let na scéně. K výročí si parta kolem sourozenců Horntvethů nadělila hudební lahůdku v podobě alba Live with Britten Sinfonia, na níž svým fanouškům přinesli nový singl Prungen a orchestrální zpracování reprezentativního výběru ze tří úspěšných alb.

Díky bohatému obsazení kapely Jaga Jazzist do své hudby zahrnuje mnoho instrumentálních hlasů: pozoun, trubku, elektrickou kytaru, basu, vibrafon, basový klarinet, piano Fender Rhodes, tubu a elektronické syntezátory. Kapela se postupně vyvíjela a experimentovala s různými zvuky a jejím přičiněním se na Skandinávský poloostrov dostalo hnutí nu-jazz.

Jaga Jazzist s Filharmoniky města Prahy se uskuteční v rámci projektu Conference. Vstupenky jsou v prodeji od 495 Kč.

TZ, ape

zavřít