Akropolis Multimediale rozezní N.O.H.A a Puding paní Elvisovej

Vydáno 15.09.2013 | autor: redakce

V druhé polovině října se v Paláci Akropolis uskuteční další ročník Akropolis Multimediale. Přehlídka progresivních uměleckých forem, která ukazuje nové cesty a možnosti v propojení hudební a vizuální složky, bude letos patřit. skupinám N.O.H.A., Puding pani Elvisovej a Ventolin.

Akropolis Multimediale rozezní N.O.H.A a Puding paní Elvisovej Akropolis Multimediale rozezní N.O.H.A a Puding paní Elvisovej

podzim promo 2013 8N.O.H.A.PPE Pi1Puding pani Elvisovej

V první den festivalu, 18.října, bude hlavní sál Akropole patřit nejprve elektronickému projektu Davida Doubka - Ventolin, který je mj. vybaven zkušenostmi z vystoupení na festivalech Sperm či Wilsonic. Po Ventolinu ovládne jeviště jedna z nejlepších slovenských koncertních kapel současnosti alternative-elektronická skupina Puding pani Elvisovej, která se svými třemi stávajícími alby expandovala již do Francie, Německa, Maďarska i Velké Británie.

V sobotu 19.října festival ovládne česko-americká formace Noise Of Human Art známá především pod zkratkou N.O.H.A., a její specifický mix drum&bassu, world music, dub stepu a energií nabitých groovů. N.O.H.A. se etablovala i na největších evropských festivalových pódiích v Německu, Francii, Španělsku, Dánsku nebo Turecku. Na Akropolis Multimediale se kapela v Praze prvně představí v čele s americkou zpěvačkou Kaia Brown.

Nová média tentokrát nebudou využita pouze v interiéru, ale už z dálky budou návštěvníky k Paláci Akropolis lákat působivým venkovním mappingem a iluminační show. Foyer klubu nabídne výstavu fotografií z multimediálního festivalu Proudy 2013 a v dalších přilehlých prostorech budou na zrakové smysly příchozích útočit interaktivní instalace z dílen 3D Sence, Vision Factory a Kino Cirkus.

Vstupenky na oba dny festivalu jsou k zakoupení v kavárně Paláce Akropolis a v síti Ticketpro.

TZ, ape

zavřít