RECENZE: Sheryl Crow opět na domácí půdě country music

Vydáno 16.09.2013 | autor: redakce

Sheryl Crow se po albu 100 Miles From Memphis vrátila od různých crossoverových experimentů k čistému country a vydala zcela konzistentní album s názvem Feels Like Home. Tentokrát je tedy jejím hlavním tématem (kromě lásky) domov.

RECENZE: Sheryl Crow opět na domácí půdě country music RECENZE: Sheryl Crow opět na domácí půdě country music

Sheryl-Crow feelslikehomeSHERYL CROW
FEELS LIKE HOME
Supraphon
12 trax / 44:10 min

Tracklist: Shotgun, Easy, Give It To Me, We Ought Be Drinkin', Callin', Me When I'm Lonely, Waterproof Mascara, Crazy Ain't Original, Nobody's Business, Homesick, Homecoming Queen, Best Of Times, Stay At Home Mother

Desku otevírá energická píseň Shotgun, která má sice rockový nádech, obecně na ní ale převažují balady o lásce šťastné, nešťastné, mateřské... O tom Crow zpívá v písních Give It To Me, Callin' Me When I'm Lonely, Waterproof Mascara, Stay At Home Mother. Přes lásku se také dostává k dalšímu zásadnímu tématu desky, k domovu. I ve svém prvním singlu Easy zpívá: "Baby, let's stay home!", další takovou baladou je skladba Homesick, kde zároveň nalezneme jediný featuring alba, druhý hlas zpěváka Zaca Browna, který je pro hlas Sheryl Crow harmonickým doplněním. Pro country není snad příznačnější téma, než pití - pijáckou písní alba se stala skladba We Oughta Drinkin', která tu navíc vyčnívá i po stránce rytmické a také díky pískaným pasážím.

Hudebně, jak již bylo řečeno, na albu Crow nikam nevybočuje, pohybuje se obratně v rámci žánru, pod vlivem klasiků (např. Emmylou Harris, Waylon Jennings, Bobbie Gentry, Dolly Parton...). Jediným popovým songem s chytlavým refrénem je zmíněný aktuální singl Easy, k němuž v éteru běží i videoklip.

Instrumentace skladeb je také tradiční, nechybí banjo, housle, harmonika, některé balady jsou navíc ještě obohacené o smyčcové aranže. Nejsilnější stránkou jsou právě akustické pasáže s nápaditými kytarovými sóly.

Na posledním albu Sheryl Crow je znát, že udělala muziku pro muziku. Nic víc, nic míň - album po celou dobu plyne svým poklidným tempem, nikam se nežene, na nic si nehraje. A to z něj dělá příjemnou desku k podzimnímu poslechu. Pro nadšence připravila muzikantka ještě deluxe edici, která obsahuje dva bonusové songy.

BEST TRAX: Shutgun, We Oughta Drinkin', Homesick
ZKUS TAKY: Sara Watkins – Sun Midnight Sun, Carrie Underwood – Blown Away, Martina McBride – Eleven

Nikola Illeová
6/7

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít