Do kin míří hudební dokument Springsteen & I

Vydáno 19.09.2013 | autor: redakce

Hudební dokumentární film mapující tvorbu Bruce Springsteena se v programu českých kinech objeví pouze v jediný den - v sobotu 21. září. Počin Springsteen & I natočil Baillie Walsh a vznikl v produkci Ridleyho Scotta.

Do kin míří hudební dokument Springsteen & I Do kin míří hudební dokument Springsteen & I

SAND4890

Součástí dokumentu jsou vedle osobních zpovědí fanoušků nejoblíbenější hity Bruce Springsteena i dosud nezveřejněná vystoupení z průběhu celé kariéry tohoto vyhlášeného rockera a písničkáře. Globální projekt Springsteen & I se inspiroval kritikou kladně hodnoceným filmem Život v jednom dni (Life in a Day, USA 2011, režie: Kevin Macdonald) a vznikl s výraznou pomocí sociálních sítí. Konečnou podobu film nabyl pod režijní taktovkou Baillieho Walshe, jenž nejvíce proslul filmem Temné vzpomínky z roku 2008, kde hlavní roli ztvárnil Daniel Craig.

Producent snímku Ridley Scott okomentoval film následovně: "Nádherně řemeslně odvedený film propůjčuje divákům unikátní vhled do tajů mocného pouta mezi umělcem a všemi, kdo jsou s jeho hudbou hluboce spřízněni."

Springsteenova výrazná hudební kariéra se klene přes pět dekád - jeho debutové LP Greetings from Asbury Park oslaví letos 40. výročí a v roce 2014 uplyne 30 let od vydání jeho klíčové rockové desky Born in the USA. Letos v červenci zveřejnil Rolling Stone žebříček 50 nejlepších živých vystoupení roku 2013 a čtyřhodinové energické vystoupení Springsteena ve Finsku vyhouplo hudebníka na první příčku před takové umělce jako Prince, Rolling Stones, Radiohead nebo Jay Z. Springsteenova hudba je určující pro celou jednu generaci - na kontě má více než 120 milionů alb prodaných na celém světě a bezpočet ocenění včetně dvaceti cen Grammy.

Kompletní seznam kin, která 21. září promítají film Springsteen & I naleznete na stránkách pořadatele

TZ, dm

zavřít