Metallica se objeví i v českých kinech

Vydáno 22.09.2013 | autor: redakce

Hudební film Metallica: Through the Never míří na plátna českých kin. Už 26. září se v exklusivní předpremiéře objeví v pražském IMAXu , od 3. října se filmu dočká i zbytek republiky.

Metallica se objeví i v českých kinech Metallica se objeví i v českých kinech


mttn stl 011 hmttn stl 004 h


Na programu velkoformátového kina IMAX bude Metallica : Through the Never celý týden od 26. září do 2. října. "V tuto chvíli počítáme s nasazením pouze na týden, protože od 3. října poběží v kině IMAX film Gravitace Alfonza Cuaróna. Kdo si chce užít Metallicu opravdu ve velkém a opravdu nahlas, měl by jít teď v předpremiérovém týdnu," upozorňuje marketingový manažer kina IMAX Robert Švec.

Megalomanské pódiové vystoupení Metallica: Through the Never plné pyrotechnických efektů a propracované choreografie vzniklo přes rok výhradně pro film. Natáčelo se během pěti speciálních koncertů v Kanadě, které snímalo 24 kamer najednou. "Tohle není 3D záznam koncertu," říká k filmu bubeník Lars Ulrich. "Film je snímán hodně z našeho pohledu, diváci v kině budou více na pódiu než v hledišti a 3D tomu dává neuvěřitelný pocit reality."

Děj samotného filmu, jenž nese název po stejnojmenné skladbě z eponymního alba z roku 1991, vypráví příběh mladíka Tripa, který během koncertu Metalliky dostane naléhavý úkol. Zdánlivě snadná úloha se však změní v akční dobrodružstí ve chvíli, kdy se ocitne tváří v tvář nebezpečnému jezdci na koni a musí využít svůj důvtip, aby se vyhnul smrti a splnil svůj úkol. Paralelně s uvedením filmu se objeví také stejnojmenný soundtrack.

zavřít