Na co se těšit v říjnu: 10 tipů redakce

Vydáno 01.10.2013 | autor: redakce

Kdo v řijnu vydává očekávanou desku? Jaké koncerty a další zajímavé akce se chystají? Kdo slaví narozeniny? A čí úmrtí si připomeneme? Vybrali jsme nejzajímavější události tohoto měsíce, o kterých byste měli vědět.

Na co se těšit v říjnu: 10 tipů redakce Na co se těšit v říjnu: 10 tipů redakce

Korn TheParadigmShift Cover3KORN

co: Na pulty míří The Paradigm Shift
kdy: 4. října

Americká partička Korn nachystala po dvou letech od žánrově přelomové nahrávky The Path of Totality nový materiál. The Paradigm Shift je jejich jedenáctou studiovou nahrávkou a první po deseti letech, na níž opět participoval původní kytarista Brian "Head" Welch. Standardní verze alba bude obsahovat jedenáct tracků, deluxe edice další dvě skladby navíc a DVD dokumentující Headův návrat do kapely. Prvním singlem alba je skladba Never, Never.

VIDEO: Korn už zase koketují s elektronikou

 

 

 

janisjoplin SQJANIS JOPLIN

co: Před 33 lety naposledy vydechlo slavné květinové dítě
kdy: 4. října

Život Janis Joplin, byť trval pouhých 27 let, patřil k těm vůbec nejdivočejším, jaké historie rock'n'rollu pamatuje. Slávu si vydobyla s kapelou Big Brother And Holding Company, jejichž vystoupení na festivalu v Monterrey v roce 1966 sklidilo ohromný úspěch a znamenalo podpis smlouvy na první desku Cheap Thrills s vydavatelstvím Columbia. Vedle hudby však začala stále více podléhat promiskuitnímu stylu života a také chlastu a drogám, přičemž si často vůbec nepamatovala, co se při koncertu dělo. Vše vyústilo začátkem října roku 1970 předávkováním heroinem v hotelovém pokoji.

SMRT SI ŘÍKÁ ROCK'N'ROLL: Janis Joplin

 

 

editors 640 SQEDITORS

co: Britští rockeři se pokusí zvážit vaši lásku
kdy: 6. října - Lucerna Music Bar, Praha

Začátkem července vypustili Editors svoji čtvrtou studiovou nahrávku The Weight of Your Love, na níž se pětice po předchozím temném kousku In This Light and on This Evening znovu vrátila k tradičnějšímu zvuku kytar. Jak obstojí v konkurenci starší tvorby budete moci posoudit od osmi hodin v pražském Lucerna Music Baru. Oproti poslednímu vystoupení na Rock for People před třemi lety se Editors představí v pozměněné sestavě: bez kytaristy Chrise Urbanowicze a s dvěma novými členy: Justinem Lockeym a Elliottem Williamsem. Jako support vystoupí belgičtí Balthazar.

RECENZE: Editors se kácí pod tíhou kýčovité lásky 

 

 

ticotorres SQTICO TORRES

co: Bubeník Bon Jovi sfoukne šedesát svíček na narozeninovém dortu
kdy: 7. října

Je tomu přesně šedesát let, kdy přišel na svět Hector Samuel Juan Torres známý jako Tico Torres a zároveň přesně třicet let, kdy se přidal k tehdy začínajícím Bon Jovi. S nimi nahrál více než deset alb a stal se jedním z nejuznávaněšjších rockových bubeníků současnosti. Kromě Bon Jovi zanechal svůj bubenický otisk také na albech interpretů jako jsou Six Feet Under, Chuck Berry, Cher nebo Alice Cooper. Kromě hudby má Tico Torres, bývalý manžel modelky Evy Herzigové, zálibu také v malování. Všechno nejlepší, Tico!

 

 

 

pixies2521 SQPIXIES

co: Návrat starých bardů s novou Kim a novým materiálem
kdy: 10. a 11. října - Lucerna, Praha

Nové EP Pixies si příliš příznivců nenašlo a kritiky se na kapelu snášejí nejen z důvodu nevalné kvality novinkových písní, ale i z důvodu ztráty nezaměnitelného ženského vokálu kapely Kim Deal. Kapela si z toho, jak se zdá, nic moc nedělá a opět vtrhla na koncertní pódia, kdy pro ni nebyl problém vyprodat své zářijové americké koncerty. Většina z evropských koncertů je již také vyprodaná a na přidaný druhý pražský večer zbývají poslední vstupenky. Snad tedy Pixies nezklamou. Ale my jim věříme.

Pixies s předstihem vyprodali Lucernu a přidávají druhý koncert

 

 

pearl-jam-lightning-boltPEARL JAM

co: Jeden z posledních reliktů seattleské scény vydává novou nahrávku
kdy: 14. října

Lightning Bolt; takový název dostalo jubilejní desáté album Pearl Jam. Nahrávka vyjde čtyři roky od předchozího opusu Backspacer a producentsky na ni opět dohlížel starý známý Brendan O'Brien. Pilotním singlem je punková vypalovačka Mind Your Manners, aktuální ochutnávkou poklidná a emotivní Sirens. Obě zveřejněné skladby dokazují, že že parta kolem zpěváka Eddieho Veddera má i po čtvrtstoletí co říct.

VIDEO: Pearl Jam zamířili od punku k lásce

 

 

never-say-die SQNEVER SAY DIE TOUR 2013

co: Putovní core-festival se po roce opět chystá do Prahy
kdy: 15. října - MeetFactory, Praha

Headlinerem letošního Never Say Die Tour bude americká deathcorová úderka Emmure, která v Praze představí i své poslední album Slave to the Game. V line-upu dále figurují Carnifex, I Killed the Prom Queen, Bethraying the Martyrs, Northlane a Hands of Mercy. Na viděnou v mosh pitu!

 

 

 

 

pinktober SQPINKTOBER

co: Charitativní večer na podporu zdravých prsou
kdy: 17. října - Hard Rock Café, Praha

Pinktober je charitativní akcí, která má za cíl upozornit na rizika spojená s rakovinou prsu. Projekt letos podpoří Support Lesbiens, kteří v Hard Rock Café představí také svoje nové album Leave The Message, jež vychází koncem října. Součástí večera bude také koncert A Banquet. Veškerý výtěžek z večera půjde na konto nadace Avon proti rakovině prsu. Peníze slouží na podporu prevence onemocnění, pomáhají nemocným ženám a zajišťují financování výzkumu.

 

 

 

Prism coverKATY PERRY

co: Britská divoženka vypustí své třetí album
kdy: 18. října

Katheryn Hudson, jak zní její občanské jméno, má před sebou nabitý měsíc. Nejdříve vydání třetího singlu Walking On Air, trochu se zviditelnit, aby si ji prostřednictvím médií každý uchoval v povědomí a deska Prism se začala výtečně prodávat, a nakonec oslavit 29. narozeniny. Pokud se Katy bude dařit jako s úvodním singlem Roar, kterým v konkurenci Lady Gaga a Britney Spears prakticky ovládá podzimní sklizeň, možná si taky štěstím zařve. Aniž by se cítila jako "téměř třicetiletá"

VIDEO: Katy Perry neztrácí sex-appeal ani v pralese

 

 

lucie muzikal SQLUCIE

co: Premiéra muzikálu Větší než malé množství lásky
kdy: 31. října - Hudební divadlo Karlín

Muzikál Větší než malé množství lásky s písněmi kapely Lucie patři k nejočekávanějším podzimním muzikálovým projektům. Atraktivitu zaručuje jednak hudba nejúspěšnější české kapely konce minulého století, ale také libreto Tomáše Belka a v neposlední řadě herecké obsazení. Na prknech Hudebního divadla Karlín se objeví např. Barbora Poláková, Václav Noid Bárta, Emma Smetana, Pavel Liška, Karel Roden, Václav Vydra nebo Lukáš Vaculík.

 

 

 

Petr Adámek, Ondřej Bambas {vypnoutlink:Alice}

 


 

Korn2013 TOP

zavřít