Slávika už si nikdo neodnese. Slovenská hudební anketa končí

Vydáno 14.10.2013 | autor: redakce

Po patnácti letech se organizátoři rozhodli ukončit hudební anketu Slávik. Podle pořadatelů je důvodem každoročně klesající zájem veřejnosti o hlasování.

Slávika už si nikdo neodnese. Slovenská hudební anketa končí Slávika už si nikdo neodnese. Slovenská hudební anketa končí

peterbicprojekt 04Ocenění Skokan roku si na posledním udílení Slávika odnesli Peter Bič Project

"Po vyhodnocení předchozích ročníků se organizátoři ankety Slávik rozhodli na jejím ukončení. Důvodem byl kontinuálně klesající zájem veřejnosti o hlasování, které bylo smyslem celé ankety o nejoblíbenější interprety slovenské populární hudby," uvedla na oficiálních stránkách pořadatele Slávika Zuzana Čižmáriková.

První ročník Slávika se uskutečnil v roce 1998. V anketě popularity, jež navázala na Zlatého slávika pořádaného od šedesátých let, tehdy bodovali Pavol Habera, Barbara Haščáková z dua MC Erik & Barbara a kapela Elán. Posledními majiteli Slávika jsou pak Peter Cmorik, Tina, Desmod, Peter Bič Project a Celeste Buckingham.

Slovenští interpreti reagovali na oznámení o konci ankety různě. "Hurá, hurá, třikrát hurá," vyjádřil slovenskému bulvárnímu online webu Čas své antipatie zpěvák Horkýže Slíže Kuko. Mário Kuly Kollár, zpěvák Desmod, kteří v anketě bodovali posledních sedm let, naopak neskrýval rozmrzení. "Podlě mě je to velká škoda. Dostávali tam prostor ukázat se i nové kapely. U našich sousedů to funguje, u nás ne."

čas.sk, ape

zavřít