Charlie Straight po sedmi letech končí. Na vině jsou i osobní neshody

Vydáno 21.10.2013 | autor: redakce

Charlie Straight přišli s prohlášením, že kapelu ukládají na neurčito k ledu. Oznámili to na svých stránkách a facebookovém profilu. V muzice chtějí dále pokračovat odděleně. Na rozloučenou poslali fanouškům novou skladbu Crush On a Hooligan.

Charlie Straight po sedmi letech končí. Na vině jsou i osobní neshody Charlie Straight po sedmi letech končí. Na vině jsou i osobní neshody

Charlie Straight in USA 2

Podle členů Charlie Straight lze fungování kapely přirovnat ke vztahu s tím rozdílem, že nejde jen o dva ale o čtyři lidi, což s sebou přináší i určité problémy. "Za těch sedm let jsme spolu zažili neuvěřitelné věci, které nás formovaly. Lidi se ale mění, takže je přirozené, že se každý z nás posunul jinam a naše vize o tom, kam by měla kapela směřovat, se rozešly. Takže v poslední době bylo stále těžší se domluvit na zásadních věcech," vysvětluje baskytarista Cienciala.

Podle zpěváka Alberta Černého nemělo smysl pokračovat pod společným jménem ve chvíli, kdy bylo jasné, že atmosféra ve skupině není ideální. "Podle mě by měl člověk dělat věci v životě na sto procent a nebát se změny," říká. Kapela se dále shodla v tom, že řešením situace není personální obměna. "Hudba Charlie Straight je vyjádřením osobností každého z nás, hrát pod stejným jménem v jiném složení by jednoduše nebylo férové," upřesňuje Šupák. Ten by se jako výborný pianista rád začal věnovat skládání filmové hudby nebo svým vlastním skladbám. Počítá také s účastí na projektech jako Equals (Yemi A.D.) nebo Emil a Jakub.

O dalším koncertování mluví i Černý. "Budu psát písničky, zpívat a žít hudbou naplno, s bubeníkem Pavlem Pilchem už pracujeme na něčem novém," objasňuje zpěvák. Důležité je podle něj dělat věci, za kterými si budou jako muzikanti stát. "Možná bude celá tato situace pro veřejnost a naše fanoušky nepochopitelná, protože se nám zvlášť v poslední době začalo hodně dařit. Ale bylo by zbabělé nutit se do dalšího pokračování jen proto, že máme úspěch. To by už nebylo straight, ale spíš fake," uvažuje Cienciala.

Kapela, jež poslední dobou zaznamenala úspěchy i na mezinárodní scéně, chystá tři poslední koncerty: 8. listopadu v Prachaticích, 9. listopadu v Lounech a 26. listopadu v brněnské Flédě. 

TZ, ape

zavřít