LIVE: Morcheeba přivezla nové skladby i nostalgický trip

Vydáno 25.10.2013 | autor: redakce

Morcheeba je letos jasně největším tahákem narozenin Roxy. Nejsilnější jméno ve spojení s nedávno vydanou deskou a Praha jako první zastávka aktuálního turné - prostě parádní načasování.

LIVE: Morcheeba přivezla nové skladby i nostalgický trip LIVE: Morcheeba přivezla nové skladby i nostalgický trip

Morcheeba live 29MORCHEEBA
Roxy, Praha
24. 10. 2013

Morcheeba u nás hrála už nespočetněkrát. Někdo vzpomíná na koncert na Džbáně v roce 1997, jiný na Go Planet Roxy v roce 2003 nebo Rock For People 2010 či nedávné SaSaZu. Skye taky přijela sólo - v době pauzy od Morcheeby v roce 2007 na SázavaFestu představila svoji debutovou desku Mind How You Go.

Koncert v Roxy byl oslavou k novému albu Head Up High. Osmá deska s povedeným coverem, který byl také přenesen na plachtu na pódiu, až na pár výjimek příliš nevybočuje z toho, jak máme Morcheebu po léta zaškatulkovanou. Sem tam pokus o dubstepovou vložku (třeba To The Grave), jindy reggae jako Make Believer, ale jinak žádné velké vlny. Do Roxy se přišlo prostě zavzpomínat, a pro tenhle účel splnil koncert svůj účel na sto procent.

Morcheeba live 44Morcheeba live 34

Přestože v setlistu převládala nová deska, nemohla šestičlenná sestava (včetně manžela zpěvačky Skye, basáka Stevea Gordona) zapomenout na Othewise, The Sea a v přídavku pak jejich hymnu Rome Wasn't Build In a Day. Zatímco během základní části koncertu se Skye jenom lehce pohupovala a nechala všechny obdivovat svou sukni z bílých peříček, při přídavku se z éterické dámy přeměnila na skákající a hecující divošku a tahle změna jí seděla o poznání víc.

Rome Wasn't Built In a Day se bez pauzy přemenila na Face Of Danger, chvilku se jamovalo a konec. Škoda, že tahle část koncertu netrvala o něco déle. Vzpomínat je sice fajn, ale nedá se to do nekonečna. Morcheebě se povedlo až ve finiši nabídnout něco navíc.

text: Kateřina Nováková, foto: Jitka Říhová


0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít