Festival Nouvelle Prague uvítá vycházející světové hvězdy

Vydáno 30.10.2013 | autor: redakce

Promotéři největších evropských festivalů a hudební producenti z celého světa se 1. a 2. listopadu sejdou v pivovaru Staropramen, kde se uskuteční Nouvelle Prague, vůbec první showcase festival pořádaný v Česku.

Festival Nouvelle Prague uvítá vycházející světové hvězdy Festival Nouvelle Prague uvítá vycházející světové hvězdy

dilated-peoplesDilated Peoples z Los Angeles

Cílem Nouvelle Prague je stát se nejvýznamnější hudební akcí pro odbornou veřejnost v Česku. Kromě odborníků z hudební branže však mohou festivalová vystoupení navštívit také všichni, kteří mají zájem poznat vycházející a ambiciózní hvězdy zámořské hudební scény. Headlinery festivalu jsou Lucy Rose, britská zpěvačka a písničkářka, a losangeleská hip-hopová formace Dilated Peoples.

První ochutnávku showcase festivalu Nouvelle Prague přinesl pražský pivovar svým fanouškům již v září letošního roku, kdy v rámci hudebního festivalu Smíchov Open Air nabídl také vystoupení několika kapel na Nouvelle Prague Stage. "Od našich fanoušků víme, že vystoupení kapel na tomto podiu mělo obrovský úspěch. Jsme proto rádi, že můžeme být partnerem takto významného hudebního festivalu a že můžeme pozvat naše fanoušky k nám do pivovaru na kvalitní pivo a dobrou muziku," dodává Soňa Bušová, manažerka značky Staropramen.

CO JE SHOWCASE?

Showcase festivaly pomáhají nadějným, ale zatím ne příliš známým umělcům. Slouží pro ně jako příležitost veřejně se předvést a upoutat pozornost důležitých lidí z hudební branže. Ti jim mohou následně nabídnout nějakou možnost spolupráce, například účast na festivalech nebo dokonce smlouvu s hudebním vydavatelstvím. "A právě několik desítek významných zahraničních pořadatelů letních festivalů a hudebních agentů se pokusí zaujmout talentovaní interpreti a kapely především ze zámoří. Kromě nich na Nouvelle Prague vystoupí také dva headlineři: britská písničkářka Lucy Rose a undergroundová hip-hopová formace Dilated Peoples z USA," prozradil Michal Rejzek, PR manažer Nouvelle Prague.

 

Součástí festivalu bude i konference, která se bude věnovat důležitým otázkám hudebního průmyslu, kam patří autorská práva, streaming živých vystoupení, pojištění koncertů a festivalů, evropský festivalový trh, ale také propagace české hudby v zahraničí. {vypnoutlink:Air}

TZ, dm

zavřít