Od kamery k mikrofonu: TOP 15 zpívajících herců (I.)

Vydáno 09.11.2013 | autor: redakce

Herectví a zpěv k sobě patří jako podšálek k hrníčku. Dobrý herec musí umět nejen hrát, ale také válet kotouly, recitovat sonety a samozřejmě zpívat. Ne každý herec/herečka si ale vzal/a k hraní pěveckou kariéru jako vedlejšák. Přinášíme TOP 15 současných hereckých hvězd, jejichž melouchy by byla škoda přehlížet.

Od kamery k mikrofonu: TOP 15 zpívajících herců (I.) Od kamery k mikrofonu: TOP 15 zpívajících herců (I.)

 

15. DAVID HASSELHOFF

Davida Hasselhoffa netřeba představovat. Hazziho hudební tvoření patří do kategorie "tak debilní až geniální". V Česku je jeho zástupcem Michal David s tím rozdílem, že ten se na rozdíl od Hasselhoffa bere vážně. Na ujištěnou, opravdu jste nemysleli, že Davidovo vlání za motorkou, poskakování v převlečení za ledního medvěda, do očí bijící zpackaná grafika a imitace létání s přistáním mezi indiány je jeho snaha o hudbu? David Hazzelhoff natočil podobných videí jako je Hooked On A Feeling, kde se zmíněné jevy semelou všechny naráz, víc, což už opravdu nemusel, protože jedno stačí za všechny. Přesto je hlavní, že nestárnoucí záchranář se baví a my po několika lahvích červeného v půl páté ráno zaručeně s ním.

 

14. ZOOEY DESCHANEL

Zooey Deschanel je dítě narozené do herecké rodiny. Zpívala odmala a jejím snem bylo účinkování v muzikálech, na univerzitě se ale rozhodla pro herectví. Se svým vzhledem dívky od vedle se prosadila spíše v nízkorozpočtových filmech nebo ve vedlejších rolích, více pozornosti na sebe přilákala filmy Yes Man a 500 dní se Summer. V roce 2008 pod názvem She & Him vydává se svým producentem/kytaristou první desku s prvky indie popu, ale i country. Tento rok jim vyšla třetí nahrávka s názvem Volume 3 .

 

 

13. JOHNNY DEPP

Dospívání Johnnyho Deppa bylo bouřlivé. Prošel si několika kapelami, kde řezal, v tom lepším případě, v garáži do kytary. Opustil kvůli svému snu střední školu a jeho první kapela The Kids měla lokální úspěch. Poté se seznámil s Nicolasem Cagem, který ho přivedl do světa filmu, v němž Johnny Depp zakořenil víc než v hudbě. Přesto svou hrou na kytaru přispěl na pár soundtracků k filmům, ve kterých hrál. Byl členem hudebního projektu P a zahrál si mimo jiné se ZZ Top, Oasis, Eddie Vadderem nebo opakovaně s Marilynem Mansonem, naposledy na Mansonově posledním albu Born Villain ve skladbě You're So Vain.

 

 

12. JOAQUIN PHOENIX

Rodák z Puerta Rica, jehož herecké výkony jsou kritiky vynášeny do nebes, zatímco on se novinářům, fanouškům, režisérům a vůbec všem, co mají dvě nohy a dvě ruce bez příkras vysmívá. Jeho prohlášení v Lettermanově show v roce 2008 o ukončení herecké kariéry s úmyslem věnovat se plně rapu lze hodnotou sdělení přirovnat k jeho výroku "Nevybírám si filmy, v kterých hraju, nezáleží mi na nich. Když jsem hrál hasiče, nakecal jsem novinářům, že jsem se chodil dívat do hasičských stanic na práci opravdových hasičů, protože to chtěli lidi slyšet. Ve skutečnosti jsem přišel na plac a zahrál jsem to. O hasičích nevím vůbec nic." Přestože do historie rapu se Joaquin zapíše jen těžko, jeho film I'm still here pojednávající o něm jako o rapperovi a také jeho soundtrack k Walk the Line vypovídají o tom, že hudbu z jeho životopisu nelze vyškrtnout.

 

11. MARK WAHLBERG

Mark Wahlberg je herec akčňáků (Transformers, The Other Guys, Max Payne), který se díky své vizáži hodného chlapce hodí i do prímové komedie jako je Medvídek Ted. Hodný kluk Mark má ale ve své biografii zářezy jako dvouletý pobyt za mřížemi kvůli pokusu o vraždu nebo zlomenou čelist souseda. Když se podíváme do jeho teen-age období, školu mezi jeho zájmy nehledejme. Mark se bavil organizováním gangu a šnupáním koksu již ve svých třinácti letech. Bylo tomu také v jeho sladkých třinácti, kdy ho společně s jeho bratrem objevil producent Mark Starr a vytvořil boyband New Kids on the Block. Mark slavnou formaci brzy opustil a začal nahrávat jako Marky Mark and the Funky Bunch. Pod touto hlavičkou vznikl singl Good Vibrations, který se stal celosvětovým hitem.

 

10. WILL SMITH

V současné době je Will Smith jedním z nejlépe placených herců Hollywoodu, ale k tomuto bodu vedla dlouhá cesta. Začínal na ulici v Pensylvánii jako jedna půlka hiphopového dua, se kterým získal na konci osmdesátých let svou první cenu Grammy. Poté přišla nabídka na seriál, kde pod svým uměleckým jménem mohl hrát sám sebe - Fresh Prince. Od té doby začala vzkvétat jeho herecká kariéra, tu hudební ovšem odejít nenechal. Vydal zatím čtyři sólová alba a v současné době se mluví o reunionu jeho hiphopového dua DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince. Hudbě se celkem úspěšně věnují i jeho děti.

 

 

9. VOJTA DYK

Vojtu Dyka si nepřestaneme spojovat s recesistní kapelou Nightwork. "Noční práce" je odkazem na způsob, jakým kapela vznikla - jako záminka k záškoláctví Františka Soukupa a Emila Kopty. Ne každý už ale ví, že tato kapela má původ jako zábava studujících herců, kterým šlo primárně o propojení hudby a divadla. Jejich humor eskalující do absurdních rovin dnes už nemusí každý chápat, přesto šesti klukům, kteří začali předělávkou Gottovy Máji a skončí u (možná) zaplněné O2 Areny, nelze upřít komediální herecký talent i pěvecké kvality s ukazováčkem namířeným na Vojtu Dyka. Absolventem oboru činoherního herectví na DAMU, hercem Národního divadla, účinkujícím v několika muzikálech, držitelem ceny Thalie a jmenovcem vlastního projektu - Vojtěch Dyk &B-Side Band, tím vším je Vojta Dyk.

 

8. JAMIE FOX

Jamie Fox předvedl, co v něm dřímá v oscarovém filmu Ray, kde nadmíru přesvědčivě ztvárnil Raye Charlese. Rayem se inspiroval i v duetu s Kanyem Westem I Got A Woman. Kromě vřele oceněnovaných spoluprácí s Kaynem vydal čtyři studiová alba, z čehož druhé v pořadí bylo dvakrát platinové. Jeho hip hopová kariéra zahrnuje country úlety, vlastní televizní show nebo třeba singl s Justinem Timberlakem, který otvírá Jamieho poslední album Best Night Of My Life.

 

 

text: Jana Václavíková, Alena Bílková

 

 


 

johnny d2 TOP

zavřít