The Dodos opět provětrají svá pírka v Praze

Vydáno 19.11.2013 | autor: redakce

Že pták dodo vyhynul? Naopak! 21. listopadu pár exponátů potřetí navštíví českou metropoli, aby v klubu Pilot představily své nejnovější album Carrier a připomněly i své starší skladby.

The Dodos opět provětrají svá pírka v Praze The Dodos opět provětrají svá pírka v Praze

the dodos 624


Je tomu již několik let, co jsme The Dodos mohli vidět naživo. V té době čerpali teprve ze tří nahrávek a v Praze se jim evidentně zalíbilo, když záznam z Paláce Akropolis poskytli na svých stránkách ke stažení. Za čtyři roky však stihlo produktivní duo vydat dvě nová alba. Při nahrávání té nejnovější, již páté desky Carrier náhle zemřel přizvaný kytarista James Reimer. Kalifornské duo se však od příprav neodvrátilo a natočilo další silnou desku - prostou, přesto působivou. Jejich jméno se na titulní stránky profláklých magazínů už asi nedostane, komu se však jejich hudba dostane k uším, těžko proti nim řekne špatného slova. A dost možná si je i zamiluje.

Ve svých melodiích dávají poetismus a klid do protikladu návykovým kytarovým riffům a úderným bicím. Hudba podobná Fleet Foxes může fungovat i v omezeném počtu 2 (respektive 3) členů. Kdo ještě neměl šanci se s The Dodos setkat na koncertě, má šanci v půlce listopadu ve vinohradském klubu Pilot. Krom známé dvojice Meric Long/Logan Kroeber kapelu na pódiích aktuálně zprovází kytarista Joe Haege z 31Knots. Vstup je 300 Kč v předprodeji, o padesátikorunu dražší na místě. Více informací na stránkách Ladmine Alert a facebookové události.

Ondřej Bambas

zavřít