Steve Hackett v Praze zavzpomíná na Genesis

Vydáno 05.02.2014 | autor: redakce

Britský kytarista Steve Hackett, někdejší člen Genesis, se se svojí vlastní kapelou chystá do Česka. Své umění předvede 6. května 2014 v pražské Lucerně.

Steve Hackett v Praze zavzpomíná na Genesis Steve Hackett v Praze zavzpomíná na Genesis

SteveLiverpoolOct13 small

Steve Hackett, který se po většinu své hudební kariéry věnuje sólové tvorbě, získal své renomé jako člen raných Genesis. Právě jeho přístup ke hře na kytaru výrazně vypomohl vytvořit kapelu, která je považována za přední zakladatele art/progresivní scény a v neposlední řadě dala světu i další významná jména hudebního světa, jako jsou Peter Gabriel či Phil Collins.

Muzikant na turné vychází z projektu Genesis Revisited, kterým vzdal hold své bývalé kapele. Steve Hackett vysvětluje: "Vzhledem k úspěchu koncertního programu Genesis Revisited v roce 2014 rozšíříme koncept i seznam evropských měst. Tento rok odehrajeme celý koncertní program Genesis obsahující oblíbené skladby jako The Musical Box, Dancing with the Moonlit Knight a Supper's Ready a přidáme i další klasické hity Genesis, které si diváci přejí a zaslouží slyšet."

Se Stevem na jednom pódiu stane tým hudebníků, jakými jsou klávesista Roger King (Gary Moore, Snoop Dog, Jamelia), bubeník Gary O'Toole (Kylie Minogue, Chrissie Hynde), Rob Townsend (Eddie Henderson, Bill Bruford, Django Bates) na saxofon, flétnu a perkuse, Lee Pomeroy (Take That, Rick Wakeman) na basu a Nad Sylvan jako vokalista.

Vstupenky jsou k dispozici v rozmezí 790Kč - 1450Kč.

TZ, ape

zavřít