Telefon Tel Aviv zahrají v Praze

Vydáno 09.02.2007 | autor: redakce

Láska k filmové a vážné hudbě, eklekticismus čerpající z širokých vod soulu, funku, stejně tak i z ambientní elektroniky či techna. Taková je hudba americké dvojice TELEFON TEL AVIV.

Telefon Tel Aviv zahrají v Praze Telefon Tel Aviv zahrají v Praze

TELEFON TEL AVIV jsou dva nadšenci z New Orleans. Joshua Eustis a Charles Cooper hned na svém prvním albovém počinu Fahrenheit Fair Enough (2001), vydaném na chicagském labelu Hefty, zvou posluchače na nečekanou vyjížďku. Pryč z nudné šedi velkoměsta do idylické fantaskní krajiny plné glitchových čmeláků prohánějících se v košatých korunách fender piána, čechraného občasným zašuměním analogové syntézy a doprovázeného gejzíry dříve neslyšených zvuků.



Po úspěchu tohoto alba a přesunu do Chicaga přicházejí další nabídky a TELEFON TEL AVIV se pouštějí do práce na remixech pro Nine Inch Nails, Bebel Gilberto nebo Radiohead, do produkování nahrávek, tvorby filmové hudby pro soundtrack New Port South a hlavně do práce na druhé a zatím stále poslední desce Map of What Is Effortless, která vychází začátkem roku 2004 opět na Hefty.



V současné době TELEFON TEL AVIV dokončují třetí desku, která by se měla objevit na sklonku roku 2007, a také třeba pomáhají při produkci nové desky spřízněného berlínského projektu APPARAT. Především se ale chystají odehrát dva speciální evropské koncerty: jednou ze zastávek bude v pátek 2. března pražský Palác Akropolis, kde TELEFON TEL AVIV vystoupí v rámci úvodního koncertu hudební série MUSIC INFINITY 2007.
zavřít