Sklenik si na nové album pozvali bueníka od Britney Spears

Vydáno 05.12.2013 | autor: redakce

Pražská indie-popová trojice Sklenik vydává své druhé album Champagne Cork Pop. Práce na desce trvaly tři roky a vedle netradiční formy distribuce láká i na zajímavé hosty.

Sklenik si na nové album pozvali bueníka od Britney Spears Sklenik si na nové album pozvali bueníka od Britney Spears

SKLENIK 2

Osmipísňové album podle samotných interpretů nechá vzpomenout na indie-dance či indie-pop formace jako Midnight Juggernauts, Empire of the Sun, Cut Copy, Van She, Metronomy nebo Friendly Fires. Mezi hosty se objevuje zdomácnělá britská zpěvačka Charlie One (Ohm Square), o bicí party se postaral švédský bubeník Johan Svensson, jenž v minulosti spolupracoval např. s Britney Spears či Scissor Sisters. V songu Play On zase hostuje Ian Kelosky, který v 90. letech nazpíval party za tancující chlapce z boybandu East 17.

Album Champagne Cork Pop vychází pouze v digitální podobě. Fanoušci si jej na webu kapely mohou stáhnout zadarmo, tedy v případě, že po sobě zanechají nějakou stopu ve formě krátkého videa, svého portrétu či zajímavého obrázku. "Stejně jako my jsme dali něco ze sebe do muziky, chceme něco málo z Vás," říkají Sklenik a dodávají, že každému zúčastněnému pak vygenerují unikátní obal desky s jeho portrétem.

Sklenik tvoří multiinstrumentalista Honza Kleník (dřív Ohm Square)a jeho bratranci Bóřa Kleník (Liquid Harmony) a Štěpán Kleník. Debutovali v roce 2007 deskou Blatce Masters.

TZ, ape

zavřít