Girls Against Boys a Chokebore: nostalgie devadesátých let v Praze

Vydáno 07.12.2013 | autor: redakce

Girls Against Boys a Chokebore patří mezi dvě zásadní skupiny alternativní rockové scény. Už 8. prosince se potkají na jednom pódiu v pražském Lucerna Music Baru.

Girls Against Boys a Chokebore: nostalgie devadesátých let v Praze Girls Against Boys a Chokebore: nostalgie devadesátých let v Praze

GvsB 2013 with Schm 1Girls Against Boys

V devadesátých letech byly na MTV běžně k vidění kapely jako Melvins, Swans nebo Dinosaur Jr. Fenomén alternativní hudby rezonoval celým světem a do centra pozornosti se dostávaly i formace, které by jinak strávily celou kariéru v garáži. Ne všechny kapely unesly náhlý zájem a s ním související balík pokušení. A jen naprosté minimum z nich zůstalo relevantní až do dnešních dnů. Girls Against Boys a Chokebore k nim bezesporu patří.

Po šesti albech se Girls Against Boys v roce 2003 odmlčeli, čehož využili zpěvák a kytarista Scott McCloud a bubeník Alexis Fleisig k založení Paramount Styles. Nyní je ale kapela zpět v plné síle a vydává EP The Ghost List. "Cítili jsme, že je čas věnovat se zase naplno Girls Against Boys," říká McCloud. "Jsme ve fázi, kdy nás všechny hrozně baví pracovat společně na nových věcech."

Podivně pokroucené kytary a naléhavý hlas zpěváka a kytaristy druhé vystupující party Troye Von Balthazara uchvátily dokonce i Kurta Cobaina, který si kdysi Chokebore vybral jako předkapelu Nirvany na společném turné s Butthole Surfers.

Koncert startuje v 20:00. Lístky jsou k mání u vstupu za 550 Kč.

TZ, ape

zavřít