Ozzy a Korn táhnou na Prahu

Vydáno 14.02.2007 | autor: redakce

Ozzy Osbourne a Korn vystoupí v červnu v pražské Sazka areně. Ozzymu vychází v květnu nové album a v rámci jeho propagačního turné závítá i do České republiky.

Ozzy a Korn táhnou na Prahu Ozzy a Korn táhnou na Prahu

Ozzy Osbourne má v plánu okolo šestnácti evropských zastávek, turné otevře 27. května v Moskvě a vrcholit by mělo koncem června na letních festivalech. Česká republika bude kromě Ruska a pobaltských zemí jediným městem ve východní Evropě, kde se Ozzy Osbourne v rámci svého turné představí. Od jeho poslední řadové desky Down To Earth uběhlo již šest let. Od té doby se Ozzy ohlásil shrnutím toho nejdůležitějšího z jeho sólové tvorby pod názvem „The Essential Ozzy Osbourne“, živým záznamem „Live At Budokan“ (2002) a albem převzatých věcí „Under Cover“ (2005). V květnu by měl vydat své nové album, návštěvníci pražského koncertu se tak mohou těšit na nové skladby, ale i na živé podání Ozzyho největších hitů.



Pánové Fieldy, James „Munky“ Shaffer, David Silveria, Brian „Head“ Welch a Jonathan Davis opustili domovské město Bakersfield, aby se společně proslavili v Los Angeles jako KORN. Pomohl jim fakt, že byli všichni ovlivněni stejnou kulturou – nazlobeným městským hip hopem a tvrdým death metalem. Přesto zvuk jejich kapely byl zcela svěží a neotřelý a vzápětí začal být dokonce napodobován desítkami epigonů. před dvěma lety naservírovali hudební veřejnosti nahrávku See You On The Other Side, kterou představili živě i fanouškům v pražské T-Mobile areně před dvěma lety.



Ozzy Osbourne, Korn, Black Label Society, 26. června, Sazka arena, Praha.
zavřít