Sperm Fest klepe na dveře

Vydáno 15.02.2007 | autor: redakce

V pondělí 19. února začne v Praze v prostoru NoD nad klubem Roxy druhý ročník festivalu digitální kultury Sperm Fest.

Sperm Fest klepe na dveře Sperm Fest klepe na dveře

Digitonal (UK)
Po roce se jako jediní vrací zpět na pódia Sperm festivalu britští Digitonal, aby pražskému publiku předvedli svůj nezaměnitelný zvuk, který je charakteristický především svou prací s pevnými rytmy a rozsáhlými smyčcovými plochami. V hudbě této londýnské formace vedle sebe nerozlučně stojí tradice a experiment. Inspiračně se pohybují na velmi širokém poli.
www.digitonal.com



Beseppy
Beseppy je elektroakustickým projektem americké umělkyně Bethany Lacktorin. V současně době se pohybuje po českých zemích, konkrétně v Praze. Ve své tvorbě pracuje především se smyčkami, manipulací se zpětnou vazbou a skladbou v reálném čase. Při vystoupeních používá nejen elektronická zařízení, ale jejich efekt prolíná s houslemi a hrou s hlasem. Během doby kdy se pohybuje na české scéně spolupracovala s řadou zajímavých muzikantů, za všechny například s Ecstasy of st. Theresa.

Gustav (AT)
Za tímto jménem opravdu nehledejte žádného zápasníka v řeckořímském stylu. Skrývá se za ním totiž dívka narozená v rakouském Grazu a působící ve Vídni. Eva Jantschitsch v minulosti zakládala formace Metrosau, Motorsau a Songs of Suspects. Hudba, kterou Eva produkuje, je postavena na elektronických základech s kytarovými vlivy, ale přitom má čistě písňovou strukturu s klasickými melodiemi a refrény.



Here2Hear

Výstava představuje díla českých a německých umělců balancujících na hranici mezi vizuálním a zvukovým uměním. Ve spolupráci se zástupci nezávislých rádií a elektrotechniky se prostor NoD transformuje v rozhlasové studio, tichou poslechovou místnost, interaktivní hudební nástroj a zvukovou laboratoř.

www.sperm.cz
zavřít