LIVE: Elton John v Praze kraloval celé tři hodiny

Vydáno 19.12.2013 | autor: redakce

Sir Elton John se po třech letech vrátil do Prahy, a to opět do O2 areny. Tuzemský koncert byl předposlední zastávkou turné k jeho třicáté sólové desce The Diving Board. Na tu přitom v téměř tříhodinovém playlistu vzpomněl jen dvakrát.

LIVE: Elton John v Praze kraloval celé tři hodiny LIVE: Elton John v Praze kraloval celé tři hodiny

elton john live 03ELTON JOHN
O2 arena, Praha
18. 12. 2013

"Na této desce jsem docela obnažený. Jsem to jen já, moje piano a několik skvělých muzikantů. A to je směr, kterým teď chci jít," tak šestašedesátiletý Elton John popisoval médiím svou poslední nahrávku. Tento závazek dodržel i v rámci pražské zastávky turné: střízlivá světla a žádné přeplácané projekce.

Vystoupení odstartoval Michael Jackson, respektive melodie jeho legendárního hitu Smooth Criminal, a to v úpravě pro dvě cella. Poté následovala ve stejném podání Smells Like Teen Spirit, pak už na pódium přišel samotný Elton John. Oba chorvatští cellisté, říkající si celkem příhodně 2Cellos, se následně vraceli na pódium v průběhu celého koncertu. Kromě doprovodné kapely nechyběly ani backvockalistky, mezi nimi i Rose Stone, která, jak Elton nezapomněl zdůraznit, byla se svojí bývalou skupinou Sly & the Family Stone v roce 1993 uvedena do Rock and Roll Hall of Fame.

Setlist odstartovala tklivá Funeral For a Friend/Love Lies Bleeding. Přes veškerou úctu k Sirovi mohl být rozjezd přece jen svižnější. Ani neustále se trousící opozdilci atmosféře příliš nepřidali. O2 Arena se konečně probudila k životu a začala reagovat u písně věnované princezně Dianě: Candle In The Wind.

elton john live 02

Elton po každé z písní rázně vyskočil a zamával sálu, aby navázal alespoň nějakou komunikaci. Kdo si nastudoval předchozí zastávky turné, tušil, že jej čeká pěkně dlouhý večer, což téměř tříhodinový set opravdu potvrdil. Samozřejmě nechyběly ty největší hity, které vznikly díky spolupráci s Bernie Taupinem jako Bennie and the Jets, Tiny Dancer, I'm Still Standing a mnoho dalších. Právě I'm Still Standing vytáhla do té doby téměř klidné diváky ze židlí, aby se následně začali mačkat přímo před pódiem, což muzikant ocenil několika úsměvy a palcem nahoru. Sympatický neukázněný chuchvalec lidí navázal na svižnější tempo s The Bitch is Back a vydržel až do posledního přídavku.

Elton John je prostě klasa a přesně to s grácií dokázal i vyprodané O2 areně každým svým gestem.

text: Kateřina Nováková, foto: www.klapper.cz (více fotek zde)

 

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít