Luno: Nové EP, první akustické koncerty a turné se Super Tuzex Bros.

Vydáno 14.01.2014 | autor: redakce

Současně s vydání nového šestipísňového EP Lifecycles vyráží Luno na měsíční turné po českých klubech. Zastaví se celkem v třinácti městech.

Luno: Nové EP, první akustické koncerty a turné se Super Tuzex Bros. Luno: Nové EP, první akustické koncerty a turné se Super Tuzex Bros.

luno live n

Turné Luno začíná 14. ledna akustickým koncertem v Plzni a dva dny poté se akusticky představí i v pražském Paláci Akropolis. Půjde o vůbec první vystoupení, kdy se kompletní kapela obleče do akustického kabátu. Na pražskou akci si čtveřice přizvala i několik hostů: na housle bude hostovat Boris Carloff, s violoncellem se připojí Terezie Kovalová a na klavír doprovodí kapelu Franko Dudinka.

První vlaštovkou z nového EP je singl Come and Fail, který podle samotné kapely kromě bezútěšnosti začíná nabízet i naději. "Člověk vlastně nikdy neví, kam ho to v tom tvůrčím procesu zavede, fakt ale je, že naděje a víra teď hraje v mém osobním a vlastně i profesním životě velkou roli," svěřuje se Ema Brabcová, autorka textů a zpěvačka. Kapela během práce na novém materiálu opět zvolila svůj zavedený postup nahrávání, kdy část nahrávala ve studiu a část doma.

Luno bude dále pokračovat společně s kapelou Super Tuzex Bros., která na turné představí svůj nový singl a spolu s ním zahraje i několik dosud nikde neprezentovaných novinek z alba, které vyjde na jaře 2014. Sestavu tvoří členové kapel Landmine Spring, Sunshine nebo Mandrage. "Snažil jsem se poskládat kapelu z těch nejlepších hudebníků které znám. Fakt, že někteří z nich hrají celý život pop a jiní punk, jsem nikdy nevnímal jako překážku, naopak jsem od začátku cítil, že jedině rozmanitost je schopná vytvořit zajímavý celek," komentuje neobvyklé obazení kapely STB její frontman Tuzex, kterého kromě zmíněných Sunshine můžeme znát i jako člena Scissorhands.

 

14/1 Plzeň
16/1 Praha, Palác Akropolis
17/1 Děčín, Garage
18/1 Kladno, Poldofka
30/1 Plzeň, Anděl Music Bar
31/1 Sušice, Tradiční kloub
1/2 Domažlice, Moskyto
7/2 Přibice, Aqua Club Bar
8/2 Znojmo, Gogo Music Klub
12/2 Praha, Rock Café
19/2 Brno, Melodka
20/2 Olomouc, Jazz Tibet
21/2 Břeclav, Piksla
22/2 Uherské Hradiště, Klub Mír

TZ, ape

zavřít