Olympic a VertigoNation v Sydney

Vydáno 20.02.2007 | autor: redakce

Česko-australská synt-rocková kapela VertigoNation vystoupí na turné Olympicu po Austrálii. Koncerty jsou naplánovány v Adelaide, Brisbane, Sydney nebo Melbourne.

Olympic a VertigoNation v Sydney Olympic a VertigoNation v Sydney

VertigoNation je mladá nadějná česko-australská kapela, která žije a hraje v Austrálii, i když své první pokusy mají za sebou ještě z dob, kdy se před několika lety dali dohromady v Praze. Jejich aktuální hit Nowhere byl vybrán na únorovou DVD kompilaci prestižního britského časopisu FUTURE MUSIC.
Vystoupit společně s Olympicem je pro nás další splněný sen, i když samozřejmě hrajou trochu něco jiného než my,“ říká Aleš Kruml, kytarista a skladatel skupiny. „Naše muzika je kombinace rockové a elektronické hudby, akcentujeme tvrdé kytary s mohutnými tmavými zvuky syntezátorů a k tomu doplňujeme anglické texty.“



Zpěvačka Melinda MacDonald, rodilá Australanka, plynnou češtinou doplňuje: „Přece jenom kapel, kde hrají dva Češi s Australankou, není na světě moc. Žila jsem několik let v Čechách, teď zase kluci žijí několik let v Austrálii. Naše muzika a texty vyjadřují naše emoce, životní zkušenosti a reagují na dění kolem nás.“



VertigoNation
má za sebou kromě vytvoření vlastního nahrávacího studia a vydání první kompletní řadové desky též natočení videoklipu k hitu Nowhere. Na koncertní scénu kapela vstoupila teprve nedávno, když opustila svou čistě studiovou tvorbu a dala se i na živé vystupování. První koncert odehrála v lednu 2007, shodou okolností v klubu Hopetoun, kde začínali i INXS.

Ukázky songů kapely je možné si zdarma stáhnout z myspace profilu přímo zde.
zavřít