Please the Trees a Priessnitz podpoří šumavskou přírodu

Vydáno 27.01.2014 | autor: redakce

Please The Trees a spřátelení Priessnitz, W.W.W. Neurobeat s Pavlem Fajtem a Tři čutory se rozhodli společně pomoci přírodě. První ze série Koncertů pro šumavskou divočinu se uskuteční 28. ledna v pražském Lucerna Music Baru.

Please the Trees a Priessnitz podpoří šumavskou přírodu Please the Trees a Priessnitz podpoří šumavskou přírodu

please the trees 01Please The Trees

Vystupující chtějí vyjádřit občanský postoj s důrazem na ochranu přírody: "Jako mnoho lidí, kterým toto téma není lhostejné, i nás velice trápí, jak neodpovědně zacházejí 'odpovědná' místa s naším přírodním bohatstvím. Znepokojuje nás hlavně holosečné kácení českých lesů. A zejména alarmující situace je v našem národním přírodním klenotu - na Šumavě," líčí prvotní pohnutky k uspořádání dobročinného koncertu vůdčí osobnost Please The Trees, Václav Havelka.

"První ze série Koncertů pro šumavskou divočinu si klade za cíl informovat veřejnost o drastickém kácení, k němuž bohužel dochází i v tzv. bezzásahových zónách, tedy zákonem chráněných územích ponechaných přírodě, a to pod pochybnými zástupnými záminkami, přičemž se zcela odlišnými zájmy. Jakými? Politici (minulí i současní) pod tlakem lobbistů dlouhodobě dokonce prosazují zákon, který by vpustil do Národního parku Šumava developery a ničení vzácné přírody těžařskými firmami legalizoval," dodává Havelka.

Finanční výnos ze vstupného na tento benefiční koncert bude poukázán na dobročinné účely - na další činnost Hnutí Duha s cílem zastavit likvidaci lesů (nejen) v Národním parku Šumava a podpořit a prosadit v Parlamentu ČR lepší zákon o Národním parku Šumava, který by konečně tuto druhdy jedinečnou divokou perlu naší přírody začal chránit.

Akce začíná v 19:30. Vstupenky jsou k dispozici v tradičních předprodejních sítích za 100 Kč, na místě budou o stokorunu dražší.

TZ, ape

zavřít