VIDEO: Sziget - extravagantní festival, za který promlouvají činy

Vydáno 19.01.2014 | autor: redakce

Aftermovie jednoho z největších evropských festivalů, Szigetu, rekapituluje, vzbuzuje zvědavost a zároveň zkracuje neúprosné čekání na letošní ročník.

VIDEO: Sziget - extravagantní festival, za který promlouvají činy VIDEO: Sziget - extravagantní festival, za který promlouvají činy

DSC 2873 01Sziget je barevný, vřelý a pulzující.

Za Sziget by mohla promlouvat čísla. Je mu přes dvacet let, každoročně hostí okolo 400 tisíc návštěvníků a pravidelně se umisťuje mezi nejlepšími evropskými festivaly.

Za Sziget můžou mluvit i opravdu velká jména. V roce 2013 to byli například: Nick Cave and the Bad Seeds, Franz Ferdinand, Blur, Biffy Clyro, Mika, Editors, David Guetta, Dizzee Rascal, Regina Spektor, Empire Of The Sun, Nero, Alex Clare, Tame Impala, Bat for Lashes, Flogging Molly, Boys Noize a další.

Sziget ale mluví svým jazykem. Jazykem kulturní a programové pestrosti, která je zaštiťována absolutní profesionalitou pořadatelů. Sziget je osobitý svět, kde vozíčkáře unáší dav a lidé tvoří třípatrové pyramidy ze svých těl, jako by měli křídla. Ti, co zažili Sziget 2013, si po sedmi dnech na prosluněném ostrově svobody uprostřed Budapeště, strávených v možná nejlepší hudební společnosti současnosti a v komunitě nejpřátelštějších lidí v Evropě, přáli jen jedno. Nepřekročit most co spojuje Sziget s reálným světem. Vlastně si dost možná přáli ještě jednu maličkost - objevit se v oficiálním Sziget aftermovie. Čteno s "S" na začátku.

Našli jste se? Najdete se? Do Szigetu 2014 zbývá zhruba 200 dní a 100 dní, v kterých budete moci zakoupit vstupenky za zvýhodněnou cenu. 11. -18. 8. 2014 je termín, kdy se ostrov jedné evropské metropole promění ve vlastní kosmos a je na vás, jestli budete u toho.

text: Alena Bílková

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít