Love Earth, objev pořadatelů United Islands, pokřtí debutové album

Vydáno 21.01.2014 | autor: redakce

United Islands České Spořitelny 2014 zahajují celoroční sérii klubových akcí koncertem nadějného objevu Love Earth. Ti 23. ledna v pražském Lucerna Music Baru představí své první album, singl i klip. Zároveň půjde o jejich koncertní premiéru.

Love Earth, objev pořadatelů United Islands, pokřtí debutové album Love Earth, objev pořadatelů United Islands, pokřtí debutové album

LoveEarth 1Love Earth

"Je to můj první opravdu samostatný hudební počin," říká středobod projektu Tomáš Jirgl. "Po prvotním neúspěchu u českých vydavatelů jsem se obrátil na britské hudební labely, kde byla reakce přesně opačná: z šesti oslovených mi pět odpověděla, že do toho s námi jdou. Podmínkou ale bylo přestěhovat se do Londýna. Po zralé úvaze jsem tuhle cestu prozatím odložil a nakonec jsme se dohodli s renomovaným pražským studiem a labelem Soundsquare Music," vypráví Jirgl.

Love Earth čerpají především ze spojení elektronických tanečních rytmů s hutným kytarovým zvukem a výrazným zpěvným vokálem a na pódiu slibují energickou show: "Na pódiu necháme duši, aby si každý z návštěvníků její kousek mohl odnést ve svých srdcích," slibuje frontman.

"Neustále se probíráme zaslanými demo nahrávkami kapel," říká organizátor David Gaydečka. "A za dlouhá léta jsme byli jen dvakrát takhle nadšení z objevu kapely s velkým potenciálem - byly to případy Toxique a Zrní. Teď se nám to stalo s Love Earth." Pořadatelé United Islands dávají příležitost novým kapelám nejen v rámci celoroční série koncertů, ale také v programu letního festivalu. Vybrané projekty a kapely letos opět dostanou příležitost zahrát si v rámci festivalové Klubové noci ve známých pražských klubech po boku zavedených kapel.

Dalšími českými objevy pro jedenáctý ročník festivalu jsou mimo jiné kapely Nylon Jail, Vložte kočku, Voila!, Lanugo, Kieslowski nebo Palermo. Všichni hudebníci, kteří mají odvahu vystoupit před festivalovým publikem, mají stále možnost přihlásit se organizátorům prostřednictvím formuláře na stránkách festivalu - jejich nahrávky posoudí nejen organizátoři, ale také zkušení hudebníci.

TZ, ape

zavřít