DJ Patrick Hagenaar exkluzivně pro iReport.cz

Vydáno 22.02.2007 | autor: redakce

Patrick Hagenaar je nadějným DJem, pracujícím pro londýnský klub Ministry of Sound. Pro iReport.cz ho vyzpovídal DJ Milan Kroužil z pořadu Clubmix.

DJ Patrick Hagenaar exkluzivně pro iReport.cz DJ Patrick Hagenaar exkluzivně pro iReport.cz

Patrick Hagenaar je mladý a nadějný DJ, producent, který se usadil před sedmi lety ve Velké Británii. Pochází z Holandska a původně jel do Londýna studovat. Brzy však začal pracovat v obchodě s deskami, působil jako radio DJ, aby se po té přesunul na metu možná největší – do Ministry of Sound.

Má tam několik činností, jako mobil manager se stará o business s kompilacemi včetně videa Ministry of Sound (MoS). V roce 2005 začal projekt Housexy, neboli přijemná housová noc s dobrými dekoracemi a kvalitní klubovou hudbou. Patrick Hagenaar se stal součástí projektu a pravidelně hostuje na radiu MoS v pořadu funky house sessions, které jsou vysílány do celého světa.



Jednu kompilaci Housexy sám namixoval. Právě pracuje na své vlastní produkci. Kdo ví, třeba se rodí nová, či budoucí hvězda klubové a taneční scény. Rozhovor s Patrickem pořídil DJ Milan Kroužil:

PATRICK HAGENAAR
KVALITA NAD KVANTITOU

Když jsem Patrickovi volal, že bych během svého pobytu v Londýně rád navštívil klub MoS, ochotně souhlasil. Výborně jsme si popovídali a nyní mi pravidelně posílá své mixy do pořadu Clubmix, který uvádím společně s DJem Honzou Průchou každou neděli na Dance Radiu mezi 20-23h . Dále od něho dostávám nové tracky, které mohu uplatnit každý víkend při hraní v klubu Misch Masch.

Můžeš sám sebe čtenářům představit?
Jmenuji se Patrick Hagenaar. Je mi 24let. Pocházím z Holandska, ale v roce 1999 v 17 letech jsem se rozhodl jít studovat do Londýna universitu a také se postupně stát DJem.

Jak dlouho působíš jako DJ?
Už sedm let. Nyní hraji převážně s cédeček. Jakou hudbu nejvíce hraješ, či preferuješ? Jsem velmi různorodý. Od soulfulu po latin house až k funky housu po dirty electro house.

Jak dlouho pracuješ v Anglii a speciálně v klubu MoS?
Původně jsem přijel studovat busines do Londýna. Po nějaké době jsem začal pracovat na studentském rádiu a v obchodě s deskami a pak jsem spolupracoval se SONY BMG. Od roku 2004 pracuji v klubu Ministry of Sound.

Co všechno děláš?
Prodávám naše produkty na trhu (CD a videa). Kromě toho jednou měsíčně dělám pro MoS syndicate radio mixy pro pořad funky sessions, který je vysílán do celého světa.



Co bys nám řekl o nocích Housexy?
Mejdany s názvem Housexy vznikly v létě v roce 2005. Myšlenkou bylo přinést kvalitní sexy house kompilace a vytvořit klubové večery co nejvíce pro lidi, kteří nejsou zaměřeni tolik na DJe, ale spíše na kvailtní celek. Sexy zábavné publikum, skvělá housová muzika a bezvadné dekorace. Kvalita nad kvantitou. Od té doby jsme vydali šest kompilací a děláme turné po celém světě. Od Amsterdamu po Dubai, od Ibizy do Filipín až po Polsko.

Kde všude jste již ve světě hostovali?
Holandsko, Polsko, Bahrain, Dubai, Ibiza, Irsko, Skotsko, Kolumbie, Egypt, Brazílie a Filipíny.

Jsi také producentem? Myslím tím jestli máš vlastní label, nebo děláš tracky, remixy…
Ano, právě dokončuji první desku s mým kolegou DJem Alistair Albrechtem. Hned poté se pokusíme upsat nějaké dobré značce, či labelu tady ve Velké Británii. Pak se uvidí...



Co si myslíš o současné klubové scéně ve světě?
Je to stále lepší a lepší. Housová scéna je opět obrovská, dokonce i v hitparádách se objevují některé věci a stále více parties se organizují po celém světě. Východní Evropa a Jižní Amerika se rapidně zlepšují!

Můžeš porovnat klubovou scénu ve Velké Británii se zbytkem světa?
Myslím, že Velká Británie je v této hře o něco ve předu. Na druhou stranu jsou tady klubeři tak trochu zkažení a ne tak otevření, či nadšení jako v jiných zemích.

Jaká je návštěvnost MoS o víkendu?
Kolem 1500 za noc.

A na závěr: tvé největší přání?
Doufám, že se brzy podívám do České Republiky a získám zkušenost ohledně vaší scény. Pakliže se mnou chcete být v kontaktu a podílet se na taneční muzice, tak se podívejte na www.myspace.com/patrickhagenaar.
Zdravim vás z deštivého Londýna! :-)



Takže se nechme překvapit, jestli tohoto muže uvidíme brzy v České Republice. Mezitím se můžete kochat alespoň některými tracky, které dvojice DJů Milan Kroužil a Jakub s chutí hrají v Misch Maschi (www.mischmasch.cz).

A nezapomeňte, že na Dance Radiu znějí Patrickovy mixy a novinky z MoS v pořadu Clubmix. Vždy v neděli mezi 20-23h.

www.danceradio.cz
zavřít