Manic Street Preachers opět v Lucerně. V květnu přivezou i nové album

Vydáno 28.01.2014 | autor: redakce

Po dvou letech se do pražské Lucerny vrátí velšské trio Manic Street Preachers. Vystoupí zde 14. května. Oproti poslednímu koncertu bude setlist obsahovat i materiál z loňské nahrávky Rewind the Film.

Manic Street Preachers opět v Lucerně. V květnu přivezou i nové album Manic Street Preachers opět v Lucerně. V květnu přivezou i nové album

MSP 2014 01Manic Street Preachers: Sean Moore, Nicky Wire, James Dean Bradfield (zleva)

Poslední album Rewind The Film, jež vyšlo v polovině září, není zcela charakteristickou nahrávkou Manic Street Preachers. "Na poměry Manic Street Preachers je nové album mimořádně klidnou záležitostí a o ostřejší pecku na ní prakticky nemáme šanci zavadit. Je celkově až moc učesaná a působí asi jako akustický koncert Slayer se symfonickým orchestrem," napsal v recenzi na iREPORTU Petr Bláha.

Dle slov jednotlivých umělců podobu desky ovlivnil nejenom jejich věk a přirovnávají ji ke svému staršímu titulu This Is My Truth Tell Me Yours. Kapela v loňském roce zároveň oznámila, že je nadstandardně plodná a vytvořila dostatek písní hned pro dvě alba. Loňský materiál tak bude následovat nahrávka Futurology, jež má být dle všeho klasickou rockovou deskou, jak ji od kapely známe.

Sestava kolem Jamese Deana Bradfielda vystoupí v Česku počtvrté. Vstupenky na koncert v Lucerně jsou k dispozici za jednotnou cenu 990 Kč.

TZ, ape

zavřít