Praha bude žít jazzem! The Loop Jazz Club zahájil provoz

Vydáno 03.02.2014 | autor: redakce

Ve čtvrtek 30. ledna zahájil ve velkém stylu provoz nový jazzový klub The Loop. Pokřtít svým hlasem jej přijela vynikající americká zpěvačka China Moses v doprovodu francouzského pianisty Raphaëla Lemonniera. Nová jazzová platforma na Občanské Plovárně bude nabízet pravidelná živá jazzová vystoupení přístupná nejen hudebním fajnšmekrům.

Praha bude žít jazzem! The Loop Jazz Club zahájil provoz Praha bude žít jazzem! The Loop Jazz Club zahájil provoz

china and sax

China Moses je dcerou slavné jazzové zpěvačky Dee Dee Bridgewater a kromě jazzu patří do jejího repertoáru i soul, hip-hop nebo dokonce metal. Ve Francii, kde již dlouhá léta žije, je uznávanou hvězdou R&B scény. S jazzovým pianistou Raphaëlem Lemonnierem spolupracuje China Moses již 5 let. Své hudební souznění představili českým posluchačům při příležitosti slavnostního otevření pražského jazzového klubu The Loop na Občanské Plovárně. Zahráli především skladby z druhého společného alba Crazy Blues, které staví na nejlepší tradici blues a čerpá inspiraci od různých vynikajících zpěvaček jako je Dinah Washington, Etta James, Mamie Smith, Janis Joplin nebo Donna Summer.

China Moses okouzlila návštěvníky The Loop skvělým zpěvem a bezprostřední stage performance. V téměř tříhodinovém setu zazněly aranže bluesových hitů jako You´re Crying, Cry Me a River, ale i autorské skladby, například Dinah´s Blues, kterou duo Moses a Lemonnier složili jako poctu slavné Dinah Washington.

Zpěvačka popřála novému jazzovému klubu mnoho úspěchů, skvělé hudby a hlavně návštěvníků a nechala se slyšet, že se na jeho prkna opět ráda vrátí. Ostatně Prahu a její hudební scénu si prý zamilovala i Chinina matka Dee Dee Bridgewater.

Jazzový klub The Loop vznikl z iniciativy členů Českého národního symfonického orchestru (ČNSO). Během loňského léta se posluchači mohli seznámit se „zkušební" formou této platformy v divadle Hybernia, a to v rámci festivalu Prague Proms, jenž ČNSO každoročně pořádá. „Myšlenka na vlastní jazzový klub nás provázela již delší dobu," říká Jan Hasenöhrl, ředitel ČNSO. „Jsem opravdu rád, že se nám ji společně s majitelem Občanské Plovárny Robertem Grohmannem podařilo zrealizovat. Splnili jsme si tak svůj sen, a to moci české ale i zahraniční veřejnosti představit skvělý tuzemský i zahraniční jazz," dodává.

V rámci programu klubu The Loop budou probíhat pravidelné živé hudební produkce českých i zahraničních interpretů. Jazz bude představován jako hudební žánr přístupný širokému spektru posluchačů a nikoli pouze hudebním fajnšmekrům. Příjemný hudební zážitek na břehu Vltavy spojený navíc s gurmánským zážitkem bude možné si dopřát vždy od čtvrtka do soboty. Vystoupení budou začínat v devět večer a vstupné činí 150,- Kč, není-li uvedeno jinak.

TZ,  dm

zavřít