Když si hip hop rozumí se swingem: do Česka se chystají Movits!

Vydáno 07.02.2014 | autor: redakce

Po loňských setech na festivalech Colours of Ostrava a Rock for Churchill míří švédské trio Movits! vstříc první klubové show v Česku. Svou dobrou koncertní pověst budou moci potvrdit 10. února v pražském Lucerna Music Baru.

Když si hip hop rozumí se swingem: do Česka se chystají Movits! Když si hip hop rozumí se swingem: do Česka se chystají Movits!

movits Pressfoto WEBMovits! fungují sedm let a vydali tři nahrávky


Trio Movits! tvoří dva bratři - Johan Jivin' Rensfeldt (zpěv, rap a texty) a Anders Rensfeldt (DJ a producent) a saxofonista Joakim One-Take Nilsson. "Byli jsme vždy na stejné muzikální vlně," komentuje rodinnou spolupráci Johan. "Spolupracovat s bráchou je velmi výhodný. Když se věci moc nehýbou, můžeme vždycky vytáhnout Gallagher-fight, aby měla média o čem mluvit," pokračuje s nadsázkou Johan.

Základem hudby Movits! jsou masivní beaty inspirované hiphopem i swingem, Johanova flow, chytlavé melodie a stylové laufy dechové sekce. "Movits! jsou jako extra dávka kofeinu ve vaší ranní kávě. Třeskutý budík, který probudí váš nervový system," napsal o švédském triu server Consequenceofsound.net. Aktuální nahrávkou je loňský počin Huvudet Bland Molnen.

Vstupenky v běžných předprodejích a přímo na pokladně klubu pořídíte od 450 Kč, na místě budou stát 550 Kč.

TZ, ape

zavřít